BL-selejtező: nehezen pörgött fel, de továbbjutott a CFR

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.08.19. 23:24
null
A BL-serleg (Fotó: AFP)
A kolozsvári CFR 2–0-ra győzött a máltai Floriana vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének szerdai játéknapján, és bejutott a következő fordulóba, ahol a Dinamo Zagreb lesz az ellenfele.

 

A koronavírus-járvány miatt csak különleges belügyminisztériumi engedéllyel utazhatott el máltai Bajnokok Ligája-selejtezőjére a román bajnok CFR.

Alig 16 nappal hatodik bajnoki címe megszerzése és alig másfél hetes felkészülés után a kolozsvári csapat nem is tudott könnyen felpörögni a találkozóra, a szívósan védekező Florianának pedig az első félidőben a vendégek összes lövését sikerült blokkolnia.

A másodikban viszont már gyorsan megadta magát a máltai bajnok védelme, Michael Pereira balról beadott szöglete után a hosszú oldalon érkező Mike Cestor fejesével vezetést szerzett a CFR. A kolozsváriak ezt követően át is engedték a labdát és a kezdeményezést a hazaiaknak, akik viszont közeli szabadrúgásaikkal sem tudtak élni: egyik lövésük sem talált kaput.

A mérkőzés legvégén a csereként beálló Catalin Golofca egy ellentámadás végén a bal kapufa közeléből a hálóba fejelte Mario Rondón beadását, biztossá téve a CFR sikerét.

Az erdélyi csapatra a második körben már jóval erősebb ellenfél, a horvát Dinamo Zagreb vár.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Floriana FC (máltai)–CFR (romániai) 0–2
(Mike Cestor 53., Golofca 97.)

A FORDULÓ TÖBBI EREDMÉNYE ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik