BL: Ronaldo elárulta a döntő után, hogy távozik a nyáron?

Vágólapra másolva!
2018.05.26. 23:22
null
Magányos angyal (Fotó: AFP)
A Real Madrid sorozatban harmadszor nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját – a BEK-et is beleszámolva a 13. alkalommal ért a csúcsra –, mivel a döntőben 3–1-re legyőzte a Liverpoolt. Nézzük, hogyan látták a finálét a madridi főszereplők!


„A legfontosabb az, hogy megnyertük a kupát, és történelmet írtunk. Most ki kell élveznünk ezeket a pillanatokat. A következő pár napom a szurkolóké lesz, azoké, akik mindig is mellettem álltak. Nagyszerű volt a Real Madridnál lenni! A következő pár napban majd bővebben beszélek még erről, most élveznünk kell a sikert. Az egyes játékosok jövője nem fontos, az a lényeg, hogy történelmet írtunk” – nyilatkozta a döntőt követő ünneplés közben Cristiano Ronaldo, és ezek a szavak kevés jót jelentenek a 33 éves portugál madridi hívei számára.

Ronaldo a későbbiekben elutasította, hogy bővebben nyilatkozzon erről a témáról, mondván, a BL megnyerése a lényeg, nem az egyes játékosok sorsa.

„Ha véget ért az idény, ezt a kijelentését tisztáznia kell majd, nem is lehetne jobb helyen, mint a Real Madridnál. Bárcsak még sokáig itt maradna velünk! – mondta az esetről csapatkapitánya, Sergio Ramos. – A győzelem miatt nagyon boldogok vagyunk, mindenkinek értékelnie kell, amit elértünk. Megérdemeltük a sikert, a második félidőben már sokkal többet volt nálunk a labda, mint korábban, Gareth Bale nagy gólja meg egyenesen korszakalkotó.”

„Hihetetlen, történelmi pillanatokat élünk át, nem hiszem, hogy ezt megismétli valaki a jövőben. Kétszer BL-t nyerni egymás után elképesztő tett, háromszor meg maga a történelem. Tegnap megnéztünk egy filmet az olyan kosárlabdacsapatokról, mint a Chicago Bulls, a Lakers és Boston Celtics, amelyek egymás után háromszor vagy négyszer nyertek bajnokságot, ott ezt dinasztia-alapításnak nevezték. Mi magunk is egy dinasztia vagyunk. Úgy látszik talán, hogy egyszerű ilyen meccseket megnyerni, de napról napra keményen meg kell érte dolgozni. Nem hiszem, hogy megismétlik ezt, amit mi véghez vittünk” – tekintett már a távolabbi jövőbe Luka Modric.

„Újabb nagyszerű esténk volt, jól felkészültünk a döntőre, egy ilyen klubnál egyébként is mindig a legjobbat kell kihoznod magadból” – mondta a sokak által a kezdőbe várt Marco Asensio.

„Ez egy legendás csapat, Európa legjobb gárdáival mérkőztünk meg, megérdemelten kerültünk a döntőbe. Fantasztikus, hogy történelmet írtunk, de nem értünk el még képességeink határára – a következő idényben ismét megpróbálunk nyerni” – nyilatkozta a szokásos mosolyával a két gólpasszt is kiosztó Marcelo.

„Micsoda gólt rúgott Bale! A döntőben pályára lépő játékosok egyik legjobbja ő, mondtam neki, hogy nagyon jól futballozik mostanában, és ezt ő is tudja magáról. Bale a világ legjobb játékosainak az egyike, de igaz ez Karim Benzemára is. Két fenomén, ez ma is megmutatták” – áradozott játékosairól a Real-elnök Florentino Pérez.

„A játékosok beállnak a csapatba, és teszik, amit tenni tudnak... Mit akarnak mondani nekem ezzel? Mindenki megérdemli, hogy pályára lépjen egy döntőben, így Gareth Bale is – kezdte értékelését a győztes hadvezér, Zinédine Zidane. – A mai nap mindenképpen történelmi pillanat, háromszor egymás után BL-t nyerni... Kész őrület átélni mindezt. El lehet érni a nagy célt, ha hiszel magadban, ha folyton erre gondolsz, és keményen megdolgozol érte. Egy ilyen csapattal, mint ez a Real, messzire lehet jutni, de látni kell azt is, hogy hogyan harcoltak egymásért a játékosaim. A negyedik siker zsinórban? Arról beszéljünk, amit most elértünk, ki kell élveznünk ez a pillanatot, ez most a legfontosabb. Nehéz idényünk volt, de jól végződött, ettől a sikertől mindjárt boldogan zárjuk a szezont. Kell még egy kis idő, hogy felfogjam, mit is értünk el, ez egy legendás klub, a tizenharmadik BEK-/BL-sikerrel, nagy öröm ennek a részesévé válni. Gareth gólja nagyszerű volt, gratulálok neki, persze nem lehet összehasonlítani azzal, amelyet én szereztem a 2002-es döntőben a Bayer Leverkusen ellen. Ez az újabb, és ezt magam is láttam kívülről. Ez a találat, Ronaldo torinói ollózása és az én kapáslövésem mind történelmi találat.”

„Gratulálok a játékosaimnak, nagy dolgot vittek véghez, elérték a nagy célunkat. Nincsenek arra szavak, amit most elértünk! És ami a legfontosabb, ami a legnagyszerűbb ebben a csapatban: soha nem dől hátra, soha nem elégszik meg az elért címekkel. A sikernek nincsenek titkai, a tehetség és a munka áll aranyérmeink mögött. A Real mindig éhes a sikerre, mindig kész sokat dolgozni ezért, és ezt ma is megmutattuk. Számomra a legnehezebb az volt, hogy egyáltalán eljussunk a döntőbe a PSG, a Juventus és a Bayern München testén át, mert ezek a csapatok is nagyszerű idényt zártak.”

„Magától értetődik, hogy csalódott vagyok amiatt, hogy csereként kezdem a mérkőzést, szerintem megérdemlem a kezdőcsapatbeli tagságot, de az edző hozza a döntéseket – így a mérkőzés pozitív hőse, Gareth Bale. – A legjobb, amit tehetek, hogy ha pályára lépek, akkor nagyot alkotok, mint ezen alkalommal. A legnagyobb dicsőség a BL-t megnyerni, nincs ennél fontosabb trófea. A futball csapatjáték, de amikor csereként lépsz pályára, akkor magad akarsz mindenkire jó benyomást tenni, mint ahogyan azt én most megtettem. Nagy csalódást volt elbukni a La Ligát, ám a BL-ben kárpótoltunk mindenkit, a szezonunk sikeresen zárult. Személy szerint úgy gondolom, hogy hétről hétre játszanom kell, de ebben az idényben ez nem így történt. Öt-hat hétre is kidőltem sérülés miatt, de mindig jó erőben tértem vissza. Le kell ülnöm az ügynökömmel, és meg kell vitatnunk ezt.”

Ronaldo után Bale is búcsúzik?

Bale később elárulta, hogy ugyan sokszor kísérletezett vele, de ez volt első ollózós találata, és már régen várt erre.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Real Madrid
(spanyol)Liverpool (angol) 3–1 (0–0)
Kijev, Olimpiai Stadion.V: Milorad Mazsics (szerb)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
LIVERPOOL:Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), ill. Mané (55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik