BL: „Remélhetőleg időben felépülök a döntőre”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 10:10
null
A Manchester City elleni meccs után úgy tűnt, hogy véget ért Kane szezonja (Fotó: AFP)
A Tottenham elképesztő fordulatok után bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután kétgólos (összesítésben háromgólos) hátrányból felállt és fordított az Ajax otthonában. Az észak-londoniak fináléba jutása megadhatja az esélyt Harry Kane-nek, aki – ha minden jól megy – felépülhet a Liverpool elleni mérkőzésre.

 

Harry Kane-t április 9-én a Manchester City elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén kellett lecserélni, miután Fabian Delph rálépett a bokájára. A csatár az ápolást követően csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret.

„Remélhetőleg időben felépülök. A rehabilitáció jól megy, a héten már elkezdhettem az egyenes vonalú futást. Ha így halad a felépülés, rendben leszek, de még mindig hátravan néhány hét” – mondta az angol támadó, aki az izgalmakkal teli visszavágóról is beszélt.

„Egészen elképesztő. Az első félidő csalódást keltő volt, nem kezdtünk jól. A szünetben azt mondtuk, hogy mindent ki kell adnunk magunkból a második játékrészben. Amikor Lucas Moura kétszer betalált, arra számítottunk, hogy jönni fog a harmadik, Vertonghen lécénél azonban elbizonytalanodtunk. Aztán jött az a kiváló befejezés... Leírhatatlan volt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Ajax (holland)–Tottenham Hotspur (angol) 2–3 (2–0)
Amszterdam, Johan Cruyff Aréna, 52 641 néző. Vezette: Brych (német)
Ajax:
Onana – Mazraui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek (Magallán, 90.), F. de Jong, Schöne (Veltman, 60.) – Zijes, Dolberg (Sinkgraven, 67.), Tadics. Vezetőedző: Erik ten Hag
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (B. Davies, 83.) – Sissoko, Wanyama (F. Llorente, a szünetben), Alli – Eriksen – Lucas Moura, Szon Hung Min. Menedzser: Mauricio Pochettino
Gólszerző: De Ligt (5.), Zijes (35.), ill. Lucas Moura (55., 59., 96.)
Továbbjutott:
a Tottenham, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik