Ez tényleg előrehozott döntő volt, a Real Madrid kiejtette a Bayernt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 20:32
null
Cristiano Ronaldo nem akarja hallani a madridi szurkolók füttyét (Fotó: AFP)
Elképesztő meccs volt, amitől még hetek múlva is izzani fog a sportsajtó: a Real Madrid Cristiano Ronaldo triplájával, hosszabbítás után 4–2-re legyőzte a Bayern Münchent, és továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID–BAYERN MÜNCHEN 4–2 (0–0, 1–2, 2–2) – hosszabbítás után
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 346 néző. Vezette: Kassai Viktor (magyar)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Nacho F., S. Ramos, Marcelo – Isco (Lucas Vázquez, 71.), Kroos (Kovacic, 115.), Casemiro, Modric – Benzema (M. Asensio, 64.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba – Xabi Alonso (Th. Müller, 75.), Arturo Vidal – Robben, Thiago Alcántara, Ribéry (Douglas Costa, 71.) – Lewandowski (Kimmich, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: C. Ronaldo (76., 105., 110.), M. Asensio (112.), ill. Lewandowski (53. – 11-esből), S. Ramos (78. – öngól)
Kiállítva: Arturo Vidal (84.)
Továbbjutó: a Real Madrid, 6–3-as összesítéssel.

Bár a 2–1-es eredmény nem tűnik ledolgozhatatlannak, óriási előnyre tett szert a Real Madrid azzal, hogy Münchenben két gólt szerezve tudta legyőzni a Bayernt.

A királyiaknál egy nagy változás volt a kezdőcsapatban az első meccshez képest, felbomlott a „BBC”, ugyanis Gareth Bale sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, a helyére Isco került, aki azonban nem Cristiano Ronaldo és Karim Benzema mellett szervezte a játékot, hanem a középpályán, így klasszikus 4–4–2-es felállást felrajzolva.

A Bayern Münchennél szinte mindenkit „összedrótoztak”, és bár kérdéses volt többek közt Robert Lewandowski és Mats Hummels játéka is, mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.



A kezdőcsapattal egyébként máris megdöntöttek egy érdekes rekordot a bajorok, a tizenegy átlagéletkora ugyanis 30 év és 116 nap volt, amely a Bajnokok Ligája történetének legidősebbje.

A kor mindenesetre nem látszott meg a vendégeken, akik a 9. percben rögtön magukhoz is ragadhatták volna a vezetést, ám a balról csavarodó beadásnál a labda pont Arjen Robben előtt perdült fel, a holland pedig így nem talált, csak oldalhálót.


A királyiakat meglehetősen jól ismerő Carlo Ancelotti taktikája egyértelműnek tűnt: gyors gól kell, csak úgy lehet keresnivalója a Santiago Bernabéu Stadionban együttesének.

Jöttek is sorban a kisebb-nagyobb lehetőségek, az igazi ziccerek azonban mégis a Real Madrid előtt adódtak – igaz, a blancók ezeket képtelenek voltak kihasználni, Daniel Carvajal és Sergio Ramos is csak a fejét foghatta.


Izgalmas, de gól nélkül félidő volt ez, a Bayern München pedig egyre jobban izgulhatott.


A fordulás után minden ott folytatódott, ahol abbahagyták 15 perccel korábban,
a Bayernnek volt fontosabb a gól, mégis a Real Madrid előtt adódtak a lehetőségek, ám a helyzetkihasználáson Zidane félidei szónoklata sem segített.

Aztán jött az 52. perc! Ekkor Robben lépett ki a bal szélen, és húzta el a labdát Casemiro előtt, aki a lehető legrosszabb ütemben lépett be a holland elé. Kassai Viktor nem hezitált, a tizenegyespontra mutatott, s Robert Lewandowski értékesítette a büntetőt (0–1).


Érdekesség, hogy a lengyel csatárnak ez már a hatodik gólja volt a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen, amivel egyeduralkodó lett, a második helyen Alessandro Del Piero áll, aki ötször helyezte el a labdát a blancók kapujában.

De vissza a meccshez! A gól látványosan összekuszálta a Real Madrid játékosainak gondolatait, ugyanis a büntető után szinte azonnal továbbjutásra állhatott volna a Bayern, ám Franck Ribéry és Arturo Vidal is tévesztett.

A bajorok fölénye megmaradt ezt követően is, sőt, azt sem lehet mondani, hogy megragadtak a középpályán a vendégek, eddigre azonban már magára talált a Real Madrid is, így gyorsan kiegyenlítődött megint minden.

Úgy tűnt, a bajorok sorsát az egész meccsen vergődő Cristiano Ronaldo pecsételi meg – Casemiro tekerte hibátlanul középre a labdát, a portugál pedig tökéletesen bólintott (1–1) – ám itt még messze nem volt vége.


Jött ugyanis azonnal a válasz! Az rejtély, a madridi védők mire gondoltak, mikor Thomas Müller mellre vett egy beadást, a folytatás viszont már egyértelmű: Sergio Ramos pofozta be borzasztó szerencsétlenül saját kapujába a labdát – öngól (1–2).


És aki azt hitte, nem marad izgalom a találkozó végére, az nem látta az előző nyolcvan percet… Kassai ugyanis felmutatta a második sárgát is Arturo Vidalnak, így a chilei idő előtt mehetett zuhanyozni.


Sokak szerint egy korábbi szabálytalanság miatt Vidalnak itt már rég nem kellett volna pályán lennie, megint mások szerint a második sárgát érő szituációra teljesen felesleges volt lapot adni – lényeg a lényeg, a Real emberelőnybe került.

Az 1–2 pedig azt jelentette, jöhet a hosszabbítás, a kilencven perc alatt ugyanis nem sikerült dönteni!

És jött megint egy érdekes szituáció, Casemiro esett látványosat a tizenhatoson belül Boateng mellett, de Kassai közel állt, nem látta büntetőnek – nem úgy mint a teljes Bernabéu…

Ha eddig sokat emlegették Kassait és a magyar stábot a szurkolók, akkor ne is beszéljünk arról, ami ezután jött. Cristiano Ronaldo ugyanis mellel levette a labdát, majd megszerezte a Real Madrid második gólját (2–2). Egy probléma volt csak ezzel: óriási lesen volt a portugál klasszis.


Jött aztán újra Cristiano Ronaldo, az üresen kapura törő Marcelónak volt szíve leadni a labdát, a blancók hetese pedig onnan már nem tudott hibázni (3–2).


A kegyelemdöfést Marco Asensio adta meg a Bayern Münchennek, a spanyol tökéletesen lőtte ki a hosszú alsó sarkot (4–2).


A Real Madrid egy őrült meccsen 4–2-re nyert, és így tovább is jutott az elődöntőbe a Bajnokok Ligájában.

Erről a meccsről még sokat fognak beszélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik