BL: Pochettino imádja Kloppot, de úgy érzi, most rajtuk a sor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.31. 21:38
null
Mauricio Pochettino csapatépítő tréningje (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp után péntek kora este Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere is megtartotta sajtótájékoztatóját Madridban. A londoniak argentin szakvezetője szép szavakkal méltatta a Liverpoolt, kifejezte csodálatát Klopp előtt, kifejtette, mi az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy az ő csapata nyerje meg a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti döntőjét, és volt egy pillanat, amikor kénytelen volt felállni.

 

„A Liverpool nagyszerű csapat, Angliában a Manchester City mellett a legjobb – jellemezte az ellenfelet Mauricio Pochettino. – Az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért, és természetesen a Bajnokok Ligája-idénye is hihetetlenül jól sikerült. A múltjuk, a jelenük, a menedzserük minden elismerést megérdemel, de szombat este a mi célkeresztünkben is a BL-trófea lesz. Mi most szeretnénk megírni a nagy történetünket, és pontosan tudjuk, mi kell ehhez.”

Mielőtt azonban erről is szót ejtett volna, hosszabban beszélt Jürgen Kloppról.

Jürgen Klopp pénteki sajtótájékoztatójáról ide kattintva olvashat!

„Ez a harmadik alkalom, hogy bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Márpedig ennél nehezebb feladat nincs a futballban. Fantasztikus edző. Lehet, hogy eddig kicsit balszerencsés volt, de mégiscsak bejutott háromszor, amihez csak gratulálni lehet, kalapot emelni. Imádom őt, mindig vidám, mindig optimista, igazi példakép. Bármi történik is holnap vagy később, most már mindig a legjobb menedzserek közé tartozik.”

És akkor a szombati „hadviselésről”:

„Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a döntőben szabadnak érezzük magunkat, szabadnak, mint egy hét-, nyolc-, kilencéves kisfiú. Mindannyian emlékszünk még arra a szabadságérzésre, ami gyerekként elárasztott bennünket futballozás közben. Ezt kell előkotorni az emlékek közül. Kulcsfontosságú, hogy ne gondoljunk azokra a százmilliókra, akik a meccset nézik. Persze nem úgy készültünk a Bajnokok Ligája döntőjére, mint egy barátságos meccsre. Máshogyan állsz hozzá, másképp összpontosítasz. Lényeges, hogy ne szakíts a bevált módszereiddel, és a győzelem kipróbált receptjét az ilyen fontos mérkőzéseken is alkalmazni tudd.”

Pochettino szerint apróságokon múlik, hogy olyan kiélezett és hatalmas csatákat, mint amilyen a Manchester City és az Ajax elleni volt a döntő felé vezető úton, ki nyer meg.

A péntek esti edzésen (Fotó: AFP)
A péntek esti edzésen (Fotó: AFP)

„Nem lettünk a világ legjobbjai azáltal, hogy mi nyertünk, és nem lett volna okunk elbujdosni akkor sem, ha veszítünk. Apróságokon múlt, viszont a szezon elejétől olyan csapattá értünk, amely képes ilyen szituációkban maga felé billenteni a mérleg nyelvét. Bebizonyítottuk, hogy a hit és a munka meghozza gyümölcsét. Készen állunk mindenre, a sok futásra, a párharcokra, és arra is, hogy élvezzük a meccset. Mert az ilyen csaták arról is szólnak, az élvezetről. Hisszük, hogy teljesítjük a küldetésünket.”

A Spurs trénere a sajtótájékoztatón nem tudott (vagy nem akart) választ adni arra a kérdésre, hogy a hetek óta sérült Harry Kane pályára lép-e szombaton.

„Csak tizenegy embert küldhetsz a pályára, az ő kijelölésük sokszor a legfájdalmasabb. A döntő ugyanakkor az összetartozásról is szól. A futball csapatjáték, ezért aztán nagy szükség van arra az energiamennyiségre is, amit a játékhoz nem jutók sugároznak a többiek felé az öltözőben. Sokat dolgozott a csapat az elmúlt tíz hónapban, hihetetlen élmény volt idáig eljutni, élveztük minden pillanatát. Büszke vagyok a fiúkra, nyitottak voltak mindenre, amit kértünk tőlük, sohasem kellett őket noszogatni.”

A sajtótájékoztatónak akadt vicces pillanata is. Egy újságíró felvetette Pochettinónak, hogy mintha megviselték volna a tavasz nagy csatái, mintha fogyott volna. A reakció:

 


MÁS KAMERAÁLLÁSBÓL IS


BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, MADRID, WANDA METROPOLITANO (ATLÉTICO-STADION)

Június 1., szombat, 21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik