BL: pályára lépett a PSG ellen, pénteken az iskola várja

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 15:40
null
Rashford és Greenwood (hátul) ünnepli a Manchester United továbbjutást érő gólját (Fotó: AFP)
Sérülések és eltiltások miatt nyolc saját nevelésű fiatal került be a Manchester United keretébe a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Az MU így is kiharcolta a negyeddöntőbe jutást. Ole Gunnar Solskjaer, az angolok menedzsere nem túl nagy meglepetésre újoncot is avatott: a 17 éves Mason Greenwood – akinek pénteken már az iskolában van jelenése – kapott néhány játékpercet a Parc des Princes-ben.

 

Az egészen pontosan 17 évesen és 156 naposan debütáló Mason Greenwood a 87. percben váltotta Ashley Youngot, ezzel ő lett a Manchester United BL-ben pályára lépő legfiatalabb játékosa.

A sokszoros angol utánpótlás-válogatott játékos nem véletlenül keltette fel Solskjaer figyelmét: a csatárként és szélsőként is bevethető labdarúgó a jelenlegi idényben öt meccsen öt gólt szerzett az ifi BL-ben, míg az U18-as Premier League-ben 12 összecsapáson 13-szor volt eredményes és 5 gólpasszt adott.

A drámai végjátékban kivívott továbbjutás után sokat nem ünnepelhetett Greenwood, hiszen pénteken már jelenése van az Ashton on Mersey középiskolában.

Összesen egyébként nyolc saját nevelésű játékos is tagja volt az MU keretének, közülük a 21 éves, de 31-szeres angol válogatott Marcus Rashford kiemelkedik, ahogy mondjuk Scott McTominay és Andreas Pereira is, ám a többiek a legkevésbé sem nevezhetők tapasztaltnak. James Garner (17 éves), Tahith Chong (19), Angel Gomes (18), Mason Greenwood (17) és Brandon Williams (18) összesen nem szerepelt öt alkalommal a MU felnőttcsapatában a Premier League-ben.

BAJNOKOKLIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) 1–3 (1–2)
Párizs,
Parc des Princes,47 441néző.Vezette:Damir Skomina (szlovén)
PSG:Buffon – Kehrer (Meunier, 70.), Th. Silva, Kimpembe – D. Alves (Cavani, 95.), Verratti, Marquinhos, Draxler (Leandro Paredes, 70.), Bernat – Mbappé, Di María.Vezetőedző:Thomas Tuchel
MAN. UNITED:De Gea – Bailly (Dalot, 36.), Smalling, Lindelöf – A. Young (Greenwood, 87.), A. Pereira (Chong, 80.), McTominay, Fred, Shaw – R. Lukaku, Rashford.Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző:Bernat (12.), ill. R. Lukaku (2., 30.), Rashford (94. – tizenegyesből)
Továbbjutott:aManchester United, 3–3-as összesítéssel, több idegenben szerzett góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik