BL: „Otthon úgy kell kimennünk a pályára, mint az oroszlánoknak”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 09:50
null
Cserisev szerezte a Valencia egyetlen gólját szerdán (Fotó: AFP)
A Valencia edzője, Albert Celades, valamint szerdai gólszerzője, Gyenyisz Cserisev annak ellenére bízik a továbbjutásban, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének idegenbeli fellépésén a spanyol csapat 4–1-re kikapott az Atalanta vendégeként.

 

A sorozat újoncának ideiglenes otthonául szolgáló milánói San Siro Stadionban Celades szerint ugyanakkor „megsemmisítő eredményt” értek el.

„Ez nem igazán tükrözi hűen azt, amit a pályán lehetett látni” – utalt az edző a végeredmény, valamint a mutatott játék közötti különbségre. Hozzátette: utóbbi alapján úgy gondolja, hogy maradt még esélyük a továbbjutásra.

Ebben bízik az orosz Cserisev is, aki 0–4 után a 66. percben volt eredményes, két perccel azt követően, hogy csereként pályára lépett. A csatár meg is mondta, hogy milyen hozzáállásra van szükségük a visszavágón.

„A hazai mérkőzésünkön úgy kell kimennünk a pályára, mint az oroszlánoknak, és nekik kell rontanunk! Mi, labdarúgók az ilyen estékért élünk. Bíznunk kell a továbbjutásban, és hinnünk kell önmagunkban” – nyilatkozta.

A bergamói csapat kedvéért a város 120 ezres lakosságának mintegy harmada vállalta a 60 kilométeres utazást Milánóig, és az Atalanta – amely két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel jutott tovább a csoportjából – nem okozott csalódást.

Gian Piero Gasperini, az olasz együttes szakvezetője szerint „nagyszerű eredményt” értek el, jól játszottak, és a csapatok több gólt is szerezhettek volna.

„A háromgólos előny szép zsákmány, csak jobban kellett volna koncentrálnunk az ellenfél góljánál, amit elkerülhettünk volna” – tette hozzá.

A csoportkörben a Valencia a hazai mérkőzésein 4–1-re legyőzte a Lille-t, 2–2-t játszott a Chelsea-vel, míg az Ajaxtól 3–0-ra kikapott. Az Atalanta vendégként 3–0-ra legyőzte a Sahtar Donecket, a Manchester Citytől és a Dinamo Zagrebtől súlyos vereséget szenvedett. Az angol csapat 5–1-re, a horvát 4–0-ra nyert, hasonló eredmény Valenciában az olaszok búcsúját jelentené.

A valenciai visszavágót március 10-én rendezik.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atalanta–Valencia 4–1
(Hateboer 16., 62., Ilicic 42., Freuler 57., ill. Cserisev 66.)

VISSZAVÁGÓ
Március 10., kedd
21.00: Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik