BL: nincs Ajax-gól Dollék ellen; hátrányban a CFR Cluj

BOROS MIKLÓS/HERCZE KRISTÓFBOROS MIKLÓS/HERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2019.08.20. 22:52
null
Hátrányban a CFR Cluj a Slavia Praha ellen (Fotó: Riti Attila)
Thomas Doll csapata, a ciprusi APOEL hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a holland Ajaxszal a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében, a párharc első mérkőzésén. A romániai CFR Cluj hazai pályán 1–0-ra kikapott a cseh Slavia Prahától.

 

APOEL–AJAX

Ez volt Doll második tétmeccse az APOEL élén. Az Ajax már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést, ám Dusan Tadics közeli pöckölésénél nagyot védett a hazaiak kapusa.

A folytatásban mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Gól nélküli első félidő után a második játékrészben, az 58. percben két hatalmas helyzete is volt az APOEL-nek, az Ajax először a gólvonalról mentett, majd a kapufa volt Dollék ellen.

Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt emberhátrányba került az Ajax, amely kihúzta 0–0-val a találkozót – ennek az eredménynek a meccs képét látva a hollandok örülhetnek jobban.

CFR CLUJ–SLAVIA PRAHA

Hét év után újra felcsendült a Bajnokok Ligája-himnusz a kolozsvári Dr. Constantin Radulescu Stadionban, ám a playoffkör első mérkőzésén ezenkívül nem sok öröme volt a közel 18 ezer hazai nézőnek. A Slavia játékosai ugyanis alig engedték labdához jutni a CFR-t, és a 62 százalékos labdabirtoklásuk mellett könnyedén eljutottak a román címvédő kapuja elé. A hazaiak az első húsz percben csak a pontatlan vendéglövéseknek és a túlkombinált támadásoknak köszönhetően úszták meg kapott gól nélkül, miközben ellentámadásokra alig volt esélyük, annyira hátraszorultak. A 27. percben George Tucudean csukafejesével a CFR mégis közel járt a vezetéshez, de Ondrej Kolár kiütötte a bal alsó sarokra tartó labdát. Egy perccel később pedig már vezetett a Slavia: szöglet után Lukás Masopust lőtte át 18 méterről a beszorult hazai védelmet, Giedrius Arlauskis kapus nem is látta a labdát. 0–1

A szünet után Mario Rondón becserélésével feljavult a CFR támadójátéka, több párharcot is megnyert a román bajnok. A frissen beálló venezuelai csatár az 51. percben éles szögből a bal kapufa tövére lőtte a labdát, az igazi egyenlítési lehetőséget azonban a hajrában kapta meg a kolozsvári csapat, amikor Peter Olayinka elhúzta Bilel Omrani lábát a tizenhatoson belül. A büntetőt azonban pocsékul végezte el a francia csatár, és az erőtlenül balra küldött labdát Kolár hárítani tudta. A lefújáskor a mintegy 400 cseh szurkoló hangja zárta le a párharc első meccsét.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR)
ELSŐ MÉRKŐZÉS

APOEL (ciprusi)–Ajax (holland) 0–0
CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, romániai)–Slavia Praha (cseh) 0–1 (Masopust 28.)
LASK-Linz (osztrák)–FC Bruges (belga) 0–1 (Vanaken 10. – 11-esből)

A visszavágókat egy hét múlva (augusztus 27–28.) rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik