BL: Nikolics tervez a csoportkörre, a Barcára és a Realra vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 07:29
null
Nikolics (jobbra): megy vagy marad? (Fotó: AFP/archív)
Nikolics Nemanja közelgő távozása a Legiától hetek – de inkább hónapok – óta napirenden van, a sors azonban úgy hozta, hogy a lengyel bajnokcsapat ott lesz a BL csoportkörében. A magyar válogatottnál is számításba vett támadónak pedig vannak BL-álmai, és a csoportkörről is érintettként, többes szám egyes személyben nyilatkozott.

„Ezúttal valóban nem a legjobb formánkat nyújtottuk, de azt nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen találkozókon a legnagyobb a nyomás – nyilatkozta a Dundalk elleni 1–1-es döntetlent követően Nikolics a legia.sport.pl-nek. – Szerintem ez az oka a gyengébb játékunknak. Még az első mérkőzést megelőzően is kisebb volt a nyomás rajtunk, ott viszont több mint biztató eredményt sikerült elérnünk. Különben a keddi játékunk néhány nap elteltével értelmét veszti. A szurkolók csak a továbbjutásra emlékeznek majd, ami ugye a legfontosabb.”

„A csoportkörös szereplést illetően kár lenne áltatni magunkat, minden győzelem, még inkább pontszerzés bónusz lesz számunkra, kellemes meglepetés. A célunk az volt, hogy bejussunk a csoportkörbe, minden más csupán ajándék lesz. De most még korai erről többet beszélni, ez most az ünneplés ideje. Lengyel csapat húsz év elteltével játszik a BL-csoportkörben.”

Nikolics a következő kérdést arra kapta, hogy utolsó mérkőzését játszotta-e a Legiában.

„Nem hinném… A napokban beszélek még az utánam érdeklődő klubokkal, a jövő héten viszont zárul az átigazolási szezon. Most viszont nem gondolok rá, komolyan. Inkább élvezem a továbbjutást. Különben meg van egy nagy álmom. Szeretnék a világ legjobb csapatai ellen játszani, mint például a Barcelona, a Real Madrid, a Chelsea vagy a Manchester City.”

A Nemzeti Sport Online információi szerint, amit Nikolics részben, menedzsere, Filipovics Vladan pedig egészében is megerősített: a Hull City konkrét ajánlatot tett a támadóért.

Az angolok viszont tulajdonost válthatnak a közeljövőben, így az elméletben már megkötött üzlet gyakorlati megvalósítására eddig nem került sor.

Közben lengyel sajtóértesülések alapján beszámolhattunk arról, hogy Nikolics a Napolinál és az Olympiakosznál is képben van.

A támadó öt góllal járult hozzá a Legia BL-csoportkörös részvételéhez, a Dundalk elleni visszavágón társaihoz hasonlóan ő is visszafogott teljesítményt nyújtott. Miután csapata a 67. percben emberhátrányba került, taktikai csereként őt hozták le a 71. percben.

Eddig két lengyel klub volt csoportkörös a BL-ben: a Legia 1995–1996-ban – a 16 csapatos csoportkörből továbbjutva negyeddöntős volt –, a Lódz pedig 1996–1997-ben.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG

Viktoria Plzen (cseh)–Ludogorec (bolgár) 2–2 (Duris 7., Mateju 64., ill. Misidjan 17., Cafu 95.)
Az első mérkőzésen: 0–2. Továbbjutott, a Ludogorec 4–2-es összesítéssel.

Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Celtic (skót) 2–0 (Szahar 21., Hoban 48.)
Az első mérkőzésen: 2–5. Továbbjutott, a Celtic 5–4-es összesítéssel.

Legia Warszawa (lengyel)–Dundalk (ír) 1–1 (Kucharczyk 92., ill. Benson 19.)
Az első mérkőzésen: 2–0. Továbbjutott, a Legia Warszawa 3–1-es összesítéssel.

NEM BAJNOKI ÁG
Roma (olasz)–Porto (portugál) 0–3 (Fernando 8., Layún 73., Corona 75.)
Az első mérkőzésen: 1–1. Továbbjutott, a Porto 4–1-es összesítéssel.

Monaco (francia)–Villarreal (spanyol) 1–0 (Fabinho 91. –11-esből)
Az első mérkőzésen: 2–1. Továbbjutott, a Monaco 3–1-es összesítéssel.

SZERDAI MÉRKŐZÉSEK

BAJNOKI ÁG
20.45: APOEL (ciprusi)–FC Köbenhavn (dán)
Az első mérkőzésen: 0–1
20.45: Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát)
Az első mérkőzésen: 1–1
NEM BAJNOKI ÁG
20.45: Rosztov (orosz)–Ajax (holland) (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 1–1
20.45: Borussia Mönchengladbach (német)–Young Boys (svájci) (Tv: Sport2)
Az első mérkőzésen: 3–1
20.45: Manchester City (angol)–Steaua Bucuresti (román) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 5–0

A CSOPORTKÖRBEN KAPCSOLÓDNAK BE
Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla (spanyolok), Leicester City, Arsenal, Tottenham Hotspur (angolok), Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (németek), Juventus, Napoli (olaszok), Benfica, Sporting CP (portugálok), Paris Saint-Germain, Lyon (franciák), CSZKA Moszkva (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), PSV Eindhoven (holland), FC Bruges (belga), Basel (svájci), Besiktas (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik