MTI 2020.08.10 13:54 Frissítve: 2020.08.11 02:15

BL: nem utazott el hétfőn Lisszabonba az Atlético Madrid

A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírusteszt miatt a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére. A klub közzétette: Ángel Correa és Sime Vrsaljko a két megfertőződött futballista, nélkülük kel útra kedden a csapat Portugáliába.

Nem utazott el hétfőn Lisszabonba az Atlético Madrid (Fotó: AFP)

 

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudja, hogy két játékosról van szó, ezt azonban az Atlético nem erősítette meg, csak annyit közölt, hogy az érintettek házi karanténba kerültek. Hétfői közleményében azonban már nyilvánosságra hozta a két nevet a fővárosi klub: Ángel Correa és Sime Vrsaljko. A két játékos nem utazik el Lisszabonba, így biztosan nem játszhatnak a negyeddöntőben.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek várnak a nap során a majadahondai edzőközpontban, és ezt követően kedden kel útra a társaság Portugáliába – ha a teljes küldöttségnek negatív lesz a tesztje.

Ami a további forgatókönyveket illeti, az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább. Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy gárda akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal – köztük egy kapussal –, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában.

Az UEFA egyik szóvivője a BT Sportnak megerősítette, a mérkőzés nem marad el. „A találkozót lejátsszák a tervek szerint, további hozzáfűznivalónk nincs.”

BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCCSAPATOS TORNA (LISSZABON) PÁROSÍTÁSA
NEGYEDDÖNTŐ
Augusztus 13. (Estádio José Alvalade)
21.00: RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol)

2020.09.17 15:24:37

Bajnokok Ligája PÓR KÁROLY

Az InStat-mutatókon keresztül jól látszik, miben fejlődött a Fradi játéka, mik voltak Rebrov nyerő húzásai.

2020.09.17 00:09:32

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem szerencsével, hanem szervezett, tudatos játékkal ment tovább.

2020.09.16 18:20:50

Bajnokok Ligája BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Történelmi siker: sorozatban harmadszor lesz magyar csapat európai kupa csoportkörében. A BL-főtábláért a Molde lesz az ellenfél.