BL: nem utazott el hétfőn Lisszabonba az Atlético Madrid

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.10. 13:54
null
Nem utazott el hétfőn Lisszabonba az Atlético Madrid (Fotó: AFP)
A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírusteszt miatt a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére. A klub közzétette: Ángel Correa és Sime Vrsaljko a két megfertőződött futballista, nélkülük kel útra kedden a csapat Portugáliába.

 

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudja, hogy két játékosról van szó, ezt azonban az Atlético nem erősítette meg, csak annyit közölt, hogy az érintettek házi karanténba kerültek. Hétfői közleményében azonban már nyilvánosságra hozta a két nevet a fővárosi klub: Ángel Correa és Sime Vrsaljko. A két játékos nem utazik el Lisszabonba, így biztosan nem játszhatnak a negyeddöntőben.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek várnak a nap során a majadahondai edzőközpontban, és ezt követően kedden kel útra a társaság Portugáliába – ha a teljes küldöttségnek negatív lesz a tesztje.

Ami a további forgatókönyveket illeti, az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább. Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy gárda akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal – köztük egy kapussal –, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában.

Az UEFA egyik szóvivője a BT Sportnak megerősítette, a mérkőzés nem marad el. „A találkozót lejátsszák a tervek szerint, további hozzáfűznivalónk nincs.”

BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCCSAPATOS TORNA (LISSZABON) PÁROSÍTÁSA
NEGYEDDÖNTŐ
Augusztus 13. (Estádio José Alvalade)
21.00: RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik