BL: Nem harcolhatunk velük az ő szintjükön – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 19:30
null
Jürgen Klopp tisztában van azzal, hogy a Liverpoolnak nem lesz könnyű dolga szombaton (Fotók: AFP)
A célegyeneshez értünk a várakozás terén, a hivatalos sajtótájékoztatókkal végre elkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája idei fináléjának a felvezetése. A Liverpool részéről Jürgen Klopp menedzser mellett Jordan Henderson csapatkapitány és Virgil van Dijk ült a mikrofon mögé. A német edző szerint a szerencsének is kulcsszerepe lehet szombat este, míg Henderson a szurkolók biztatásától vár sokat.

„Egy Bajnokok Ligája-döntő órási esemény – kezdte Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. – Edzőként sok dologra kell felkészülnöd, de a legfontosabb, hogy higgadt és nyugodt maradj. Biztos vagyok benne, hogy az előző BL-finálémnál (Bayern München–Borussia Dortmund 2–1, 2013 – a szerk.) sokkal izgatottabb voltam. Egyszeri lehetőség az életben, így éreztem akkor. Fantasztikus mérkőzést játszottunk egy nagyszerű ellenféllel, és a lefújás után tudtam, hogy ismét meg akarom kapni ezt a lehetőséget – most pedig a fiúk megadták ezt nekem.”

Az 50 esztendős szakember elismerően beszélt a rivális vezetőedzőjéről, és ugyan elismerte, hogy a Liverpool nem veheti fel minden téren a versenyt az ellenfelével, azt hozzátette, hogy megvannak az eszközeik a találkozó megnyeréséhez.

„Zidane egyike minden idők öt legjobb futballistájának. Hosszabb ideje vagyok a Liverpoolnál, mint ő a Realnál, de ez idő alatt több alkalommal is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Igazi harcos, pedig játékosként nem volt erre kényszerülve. Most mindketten itt vagyunk, s meglátjuk, mi lesz.”

„A tapasztalat rendkívül fontos. Közvetlenül a meccs előtt a Real Madrid lesz a magabiztosabb, de ez nem számít, mert nem ez fog dönteni. A Real kivételesen erős, viszont még nem játszott ellenünk. A Liverpoolnak benne van a DNS-ében, hogy nagy dolgokat nyerjen. Azért vagyunk itt, mert mi vagyunk a Liverpool. Nem harcolhatunk velük az ő szintjükön, de a taktika éppen arra jó a futballban, hogy ellensúlyozza ezt a különbséget.”

„Már kilenc hónappal ezelőtt is jó csapat voltunk. Néhányan talán már akkor is a döntőről álmodoztak, ám az is a különböző meccseken nyújtott teljesítményünknek volt köszönhető, amely különleges hangulatot teremtett. Ez a legnagyobb erősségünk.”

A szombati összecsapás szempontjából sorsdöntő lehet, hogy Cristiano Ronaldo és Mohamed Szalah párosából melyikük lesz képes az extra teljesítményre. Az egyiptomi káprázatos idényt futott, 51 tétmérkőzésen szerzett 44 gólja, valamint a mellé kiosztott 16 gólpassza önmagáért beszél, s ez csak még jobb lehet a jövőben Klopp szerint.

„Mohamed Szalahnak kivételes szezonja volt. Az elkövetkező években megmutatja, hogy képes hasonló dolgokra, mint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Nem lesz egyszerű, különben más játékosok is megtették volna már.”

„Hogy megnyerd a döntőt, általában szükséged van egy kis szerencsére. Készen kell állnunk a meccs által támasztott kihívásokra, nem szabad összehasonlítanunk, nekik mijük van és mi mivel rendelkezünk. Elégedettek vagyunk az eszköztárunkkal” – zárta szavait a „vörösök” menedzsere.

Virgil van Dijk és Jordan Henderson egyaránt bizakodó a döntőt megelőzően
Virgil van Dijk és Jordan Henderson egyaránt bizakodó a döntőt megelőzően
NEM KELL EXTRA MOTIVÁCIÓ

Virgil van Dijk, a Liverpool középhátvédje:
„Nem hiszem, hogy extra motivációra lenne szükségünk. Mindenki alig várja a döntőt, nem minden futballistának adatik meg, hogy ilyen mérkőzésen szerepeljen. Remélhetőleg a legjobbunkat tudjuk nyújtani.”

„Már az első naptól kezdve szeretettel fogadtak, segítettek beilleszkedni, amiben persze az eredmények is segítettek. A Liverpool az én csapatom, az Anfield az otthonom.”

Jordan Henderson büszke az angol együttes európai menetelésére, ugyanakkor nagyon szeretné, ha nem a diadal kapujában torpanna meg a csapat.

„Ez rólunk szól, arról, hogy tovább írhatjuk a saját történelmünket. Eddig a pontig nagyszerű munkát végeztünk, de meg akarjuk tenni azt a bizonyos utolsó lépést is.”

A csapatkapitány Kloppról is szót ejtett, kiemelve, hogy a német egészen különleges hatással van a játékosokra.

„Megtisztelve érezzük magunkat, hogy ő az edzőnk. Hihetetlen dolgokat ért el, amióta idejött, talán néha túlságosan heves, de mi ezt szeretjük, és így is játszunk.”

Az angol középpályás tudatában van annak, hogy borzasztóan nehéz dolguk lesz a spanyol gigász ellen, ám a drukkerek támogatásával sikerülhet elérni a hőn áhított célt.

„A Real Madrid fantasztikus csapat, kiváló futballistákkal, azonban nekünk is nagyszerű labdarúgóink vannak. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, remélhetőleg képesek leszünk legyőzni őket.”

„A szurkolóink elképesztőek, bízunk benne, hogy az Anfield Roadon megszokott atmoszférához hasonlót teremtenek majd. Nagy különbséget jelenthet, ez az egyik oka annak, hogy ilyen messzire eljutottunk a sorozatban.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, KIJEV
Szombat, 20.45:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik