K. Zs. 2020.03.10 20:01 Frissítve: 2020.03.10 20:09

BL: Nem arról vagyunk híresek, hogy 1–0-ra játszunk – Tuchel

Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain vezetőedzője fájlalja, hogy nézői támogatás nélkül kell nekigyürkőzniük az egygólos hátrány ledolgozásának a Borussia Dortmund elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn, de ígéri, hogy szerda este így is „olyan sok gólt szereznek, amennyit csak tudnak”.

Thomas Tuchel a dortmundi első mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

„A mi csapatunk nem arról híres, hogy egy–nullára játszik – utalt Thomas Tuchel a továbbjutással egyenlő szerda esti eredményre. – Mi támadni szeretünk, és fogunk is. Megpróbálunk olyan sok gólt szerezni, amennyit csak lehet. Persze ha a végén mégis egy–nullára nyerünk, teljesen elégedett leszek.”

A PSG-n nagy a nyomás, hiszen a legutóbbi három BL-kiírásban éppen ebben a fázisban, a nyolcaddöntőben vérzett el. Tuchel szerint ezért is sajnálatos, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a csapat múlt szombati bajnoki meccsét, szerdán pedig zárt kapus lesz a németek elleni csata.

 
A párizsi ultrák arra készülnek, hogy a stadionnál összegyűlve biztatják majd a csapatukat.

„Nagy kár, hogy elmaradt a bajnoki, és különös lesz a folytatás is. Egy ilyen mérkőzésen kulcsfontosságú lenne a szurkolóink teremtette hangulat, hiszen ily módon is nyomás alá kerülne az ellenfél – kesergett a német edző, akit korábbi csapatáról, a Dortmundról is kérdeztek: – Nagyon veszélyes csapattal találkozunk, amely kedveli a gyors futballt, és villámsebesen fejlődik fel támadásba. Ügyelnünk kell a labdára, nem szabad a veszélyes zónákban elveszítenünk. Figyelmes, nagyon intelligens játékot kell játszanunk.”

Természetesen az egygólos előnnyel érkező dortmundiak sem kívánnak lemondani a támadásokról.

„Szó sincs arról, hogy a kapunk őrzésére összpontosítsunk – jelentette ki Lucien Favre vezetőedző. – Emlékezetes estére készülünk, és azt hiszem, nagyot is kell játszanunk ahhoz, hogy továbbjussunk. Az a szándékunk, hogy gyorsan kizökkentsük őket a ritmusukból, és elkerüljük, hogy minden erőnket lekösse a védekezés. Furcsa lesz nézők nélkül játszani, ez a körülmény már a meccs előtti napokban befolyásolja a játékosokat, de a problémával mindkét csapatnak meg kell birkóznia.”

A PSG eltiltás miatt nem számíthat Marco Verrattira és Thomas Meunier-re, Ander Herrera sérült, és ugyancsak harcképtelen két dortmundi, Marco Reus és Thomas Delaney.

A dortmundiak ötmeccses győzelmi sorozattal érkeznek a francia fővárosba, és a PSG is megnyerte a legutóbbi három tétmérkőzését.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK – a szerdai program

21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler2)
Az első mérkőzésen: 1–2
21.00: Liverpool FC (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–1

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.