Sergio Ramos kifejelte a Napolit a BL-ből, újra fordított a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 20:37
null
Sergio Ramos „szétfejelte” a Napoli álmait (Fotó: AFP)
A Real Madrid kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, a hazai pályán elért 3–1 után Nápolyban is 3–1-re győzött az SSC Napoli ellen. A házigazda Dries Mertens góljával még vezetett, ám a közel tökéletes Napoli-félidőre két Kroos-szöglet és két Sergio Ramos-gól érkezett, igaz a másodikat utóbb Mertens öngóljára módosították. A végén Álvaro Morata is betalált, a Real Madrid fordított és továbbjutott.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

NAPOLI (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 1–3 (1–0)
Nápoly, San Paolo Stadion, 56 695 néző. Vezette: Cakir (török)
NAPOLI: Reina – Hysaj, Raúl Albiol, K. Koulibaly, Gulam – Allan (Rog, 56.), A. Diawara, Hamsík (Zielinski, 75.) – José Callejón, Mertens, Insigne (Milik, 70.). Vezetőedző:Maurizio Sarri
REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric (Isco, 80.), Kroos – Bale (Lucas Vázquez, 68.), Benzema (Álvaro Morata, 77.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző:Zinédine Zidane
Gólszerző: Mertens (24.), ill. Sergio Ramos (52.), Mertens (57. – öngól), Morata (91.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A párharc első, madridi felvonásán hiába fordított a Real Madrid 3–1-re, a legkevésbé sem várt rá könnyed túra, izgalmaktól mentes meccs a Napoli otthonában.

Ennek megfelelően pokoli hangulatban indult útjára a labda, Keylor Navasnak több ízben is védenie kellett. A 24. percben már a madridiak kapusa sem tudott segíteni, Marek Hamsík remek ütempasszal hozta helyzetbe Dries Mertenst, aki kissé éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot (1–0).

A gól után kis híján azonnal jött a hideg zuhany, ám Cristiano Ronaldo lövése a kapufáról kifelé pattant. Erre pedig mi mással, kapufával válaszoltak a hazaiak is: Mertens elé került szerencsés körülmények között a labda, a duplához azonban néhány centi hiányzott.

A fordulás után nagyobb sebességre váltott a Real, s ennek kevesebb mint tizenöt perc alatt meg is lett az eredménye, a madridiak megfordították az állást. Az 52. percben Toni Kroos szöglete után Sergio Ramos fejelte közelről a kapu bal oldalába a labdát (1–1), majd a változatosság kedvéért a német középpályás sarokrúgása után ismét a blancók kapitánya bólintott a kapuba – igaz, utóbbiba Mertens is belecsúsztatott, így utólag a belga öngóljaként könyvelték el a találatot (1–2).

Sergio Ramos gyors duplája után visszaesett a meccs színvonala, a hazaiak helyzete szinte reménytelenné vált, négy gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz.

Gól azonban így is maradt a hajrára, a csereként beálló Álvaro Morata pofozta közelről a hálóba a Reináról kipattanó labdát, így a madridi meccshez hasonlóan a Real Madrid ismét 3–1-re fordított a Napoli ellen, s ennek köszönhetően kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc együttes közé.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik