Insigne pazar góljára hárommal felelt a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 20:35
null
Karim Benzema góljával egyenlített a Real, amely megnyugtató előnnyel várja a visszavágót (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid 0–1-ről fordítva 3–1-re legyőzte otthon a Napolit. A visszavágóra március 7-én kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Napoli 3–1 (1–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 000 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos (Pepe, 71.), Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – James Rodríguez (Lucas Vázquez, 76.), Benzema (Álvaro Morata, 81.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Napoli: Reina – Hysaj, Raúl Albiol, K. Koulibaly, Gulam – Zielinski (Allan, 75.), A. Diawara, Hamsík (Milik, 83.) – José Callejón, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Gólszerző: Benzema (18.), Kroos (49.), Casemiro (54.), ill. Insigne (8.)
A visszavágót március 7-én rendezik meg.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A legutolsó nyolc tétmeccséből hetet megnyerő, 18 fellépés óta veretlen nápolyiakat a találkozó előtt még Diego Maradona is ellátta segítő tanácsokkal.



És nem is indult rosszul a meccs az olaszok számára! A 8. percben jártunk még csak, amikor megszerezték a vezetést a vendégek: Hamsík passza után Insigne vette észre, hogy Navas a kapujától messze kalandozott el, és bő 30 méterről a bal alsóba tekert (0–1)!

Sokáig a madridi válaszlehetőségekre sem kellett várni, és a 18. percben Benzema sorozatbeli harmadik fejes góljával egyenlített is a Real: Carvajal beadása után volt eredményes a francia támadó, a spanyol védőnek ez volt az idénybeli hatodik gólpassza (1–1).

Benzema már az 51. gólját szerezte meg a BL-ben, ezzel Thierry Henryt (50.) a második helyre taszította a franciák mezőnyében.

Az első fél óra végén Ronaldo rontott ziccert, majd a játékrész utolsó pillanataiban Benzema lőtt a kapufára, így 1–1-es állásnál fordultak a felek.

A második félidő elején aztán gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a meccset a Real, előbb Ronaldo visszakészítését lőtte vissza Kroos a rövid alsóba, majd egy sikertelen mentési kísérlet után Casemiro lőtt 26 méterről hatalmas gólt a hosszúba (3–1).

Ronaldo szép csendben eljutott öt BL-gólpasszig, ennél csak Neymar jegyez többet az idényben.

A vendégek részéről a második játékrész derekán Mertens hagyott ki óriási lehetőséget, majd Callejón már lesen helyezkedve talált be, a kettő között James Rodríguez helyzeténél kellett résen lennie Reinának, így maradt a 3–1.

James Rodríguez ezúttal is jó „kabalának” bizonyult, a 20. meccsén három döntetlen mellett ez már a 17. Real-siker volt a szezonban.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik