BL: Nagelsmannék legurítanak egy sört a hotelben, aztán...

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 00:17
null
Jogos a lipcsei öröm! (Fotó: AFP)
Újra pályára léptek a magyarok a labdarúgó Bajnokok Ligájában, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig ráadásul a negyeddöntőben megverte a korábban a címvédő Liverpoolt búcsúztató Atlético Madridot, és az elődöntőben a PSG-vel találkozik. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést pár főszereplő!

 

„Nagyon-nagyon izgulunk a következő mérkőzés miatt, tudjuk, hogy a PSG jó csapat, láttuk ezt tegnap az Atalanta ellen is, igazán jó játékosai vannak a francia csapatnak. Most a pihenésen lesz a hangsúly, azután összeszedjük magunkat mentálisan, és dolgozunk az elődöntőbeli taktikán. Bízunk önmagunkban, ezt mindenki láthatta ma” – nyilatkozta a második Bajnokok Ligája-mérkőzésén szereplő lipcsei Tyler Adams.

„Az első félidőben nem sok helyzetünk volt, de jól védekeztünk – értékelt a lipcsei mester, Julian Nagelsmann, aki 32 évesen a legfiatalabb BEK-/BL-elődöntős vezetőedző lesz. – De nincs is sok helyzete az embernek az Atlético ellen. Ma a támadójátékunk döntött, az Atléticónak nem volt sok helyzete, mi több gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, mint ők. Teljesen normális, hogy ha továbbjutsz, akkor onnan is szeretnél tovább még lépni. Ma még ünneplünk, nincs sok időnk, lehet, legurítunk egy sört a hotelben, de holnaptól már csak a PSG-re koncentrálunk, vezetőként egyébként is mindig csak előre nézhetsz. Újabb nehéz mérkőzés vár ránk, de meglesz arra is a haditervünk.”

A szakember kitért arra is, hogy csak 2009-ben alapították az RB Leipziget: „A klub azóta nagyon gyorsan fejlődik, bejutottunk a Bundesligába, és háromszor is kvalifikáltuk magunkat a BL-be, és most még mindig harcban állunk ott. A fejlődés gyorsabb a megszokottnál…”

„Mindent beleadtunk, amire csak képesek vagyunk, nehezen tudtunk párharcot nyerni, mert az ellenfél gyorsabb volt – szomorkodott a mérkőzés után Diego Simeone. Hosszú volt az idény, és nagy volt rajtunk a nyomás, hogy legközelebb is BL-résztvevők legyünk. Nem tudtunk úgy futballozni, ahogyan azt szerettem volna, de tetszik a Lipcse frissessége és elszántsága. Nincs mentség, a maximumon teljesítve eljutottunk a negyeddöntőbe, ahol kikaptunk, megérdemelten jutott tovább az ellenfél, gratulálnunk kell a győztesnek.”

„Ők voltak a jobbak, sokkal intenzívebben futballoztak az egész mérkőzésen, gratulálok nekik. Bíztunk benne, hogy megnyerjük idén a BL-t, de jobb volt ma a Leipzig. A következő idényre kikecmergünk ebből a gödörből” – mondta Koke, míg Saúl Níguez hozzátette: „Fájó a vereség, de a rivális bizony jobb volt. Növelték a tempót, mi pedig nem tudtuk, hogyan reagáljunk. Fölénk kerekedtek.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
RB LEIPZIG (német)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–1 (0–0)
Lisszabon,
José Alvalade Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Marciniak (lengyel)
RB LEIPZIG: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer (Mukiele, 92.), Laimer (T. Adams, 72.), Kampl, Angelino – Nkunku (Haidara, 83.), Y. Poulsen, Olmo (Schick, 83.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Trippier, Szavics, J. Giménez, Lodi – Koke (Felipe, 92.), H. Herrera (Joao Félix, 58.), Saúl, Carrasco – M. Llorente, Diego Costa (Morata, 72.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Olmo (51.), T. Adams (88.), ill. Joao Félix (71. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik