BL: munka, letámadás és sok futás, a City játékosai szerint ezért nyertek

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 23:58
null
Guardiola történelmet írt, ismét (Fotó: AFP)
A Manchester City jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, miután otthon is megverte az amatőr védelmi hibákat elkövető Real Madridot. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést pár főszereplő!


„Ahogyan a madridi mérkőzésen is, rengeteget futottunk, és jól futballoztunk, jól passzoltunk, gólokat lőttünk. Egy topcsapatot vertünk meg, a sorozat legjobb csapatát, és ez nagy eredmény a számunkra. Hittünk abban, hogy hibázni fog az ellenfél. Emberek vagyunk, hibázunk, de űzöm, űzöm mindig az ellenfelet, ez az egyike az erősségeimnek. Örülök, hogy gólt lőttem. Azért dolgozom, hogy nagy csatár legyek, minden nap azért dolgozom, hogy olyan legyek, mint a brazil Ronaldo. Az én képességeim nem érnek fel az övéhez, de dolgozom, hogy én is olyan jó legyek. A Real Madrid nagyon jó csapat, jó játékosokkal, és azért vertük meg őket, mert keményen dolgoztunk a pályán, ismét. Így kell játszanunk a következő mérkőzésen is” – így a mérkőzés egyik hőse, Gabriel Jesus.

„Energia és szenvedély. Ez olyan versengés, ahol bizonyítani szeretnénk. Ha játsszuk a magunk futballját, ha térdig kopik a lábunk a sok futástól, akkor jönnek is az eredmények. Tudtuk, mire képes a Real, tudtuk, mire vagyunk mi képesek, az döntött, hogy mi többet futottunk. Azt hiszem, ma parádésan futballoztunk. A letámadásunk eredményezte a két gólunkat; nagy siker száz gólt rúgni a Manchester Cityben, remélem, jönnek még találatok” – értékelt Raheem Sterling.

„Rengeteg helyzetet teremtettünk, és két hibájukat góllal használtuk ki – értékelt a mérkőzés után Pep Guardiola, a győztes mester. – Próbáltunk kontrázni ellenük, de ez nem könnyű egy ilyen csapat ellen. Próbáltuk letámadni őket, ez egyébként hol sikerül, hol nem, most általánosságban jó munkát végeztünk. Nem gondoltuk volna korábban, hogy harminc perc alatt négy-nullára is vezethetnénk ellenük, a második félidőben aztán nem ment nekünk ilyen jól, de ekkor is voltak ziccereink. A játékosaim hihetetlen teljesítményt nyújtottak, egytől egyig. Az első félidőben a szélsőink sokszor húzódtak be középre, azt hiszem, ez hiba volt a részünkről, a második félidőre ezt korrigáltuk, és jobban is játszottunk. Fontos, hogy kétszer is megvertük őket, Zinédine Zidane soha nem veszített egyenes kieséses párharcot a BL-ben. Láthatták, milyen nyugodt ember, és milyen jó a csapata. Meg akarjuk nyerni a BL-t, ez csak egy lépés volt a cél felé, de ha úgy gondoljuk, hogy ennyi elég, akkor ezzel kiállítjuk a magunk szegénységi bizonyítványát. Ha meg akarod nyerni a BL-t, akkor meg kell verned a nagy klubokat. Már beszéltem a Lyont megfigyelő szakemberekkel, akik elmondták, résen kell lennünk, nyolc napunk van felkészülni ellenük. Élvezzük picit ezt a sikert, de aztán már csak a Lyonra gondolunk.”

„Ez a vereség az én hibám, vállalom érte a felelősséget. Jól felkészültünk, de a hibáink sokba kerültek, nagyon szomorú vagyok most, sajnálom a csapattársaimat” – vállalta a felelősséget a mérkőzés negatív hőse, Raphaël Varane.

„Természetesen nem vagyunk boldogak, kikaptunk, kiestünk. Büszkék lehetünk arra, amit elértünk ebben az idényben. Ilyen a futball, kikaptunk most egy jó csapattól, ezt el kell fogadunk. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Az idény kilencvenöt százalékában mutatott teljesítményünkre és az elért eredményekre büszkék lehetünk. A Real Madrid vezetőedzője maradok addig, amíg nem történik valami rendkívüli esemény, többet nem is kell kérdezni a jövőmről. Mindannyiunknak szüksége van most a pihenésre, aztán már jön is az új idény” – nyilatkozta szomorúan Zinédine Zidane.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 2–1 (1–1)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Brych (német)
Manchester City: Ederson – K. Walker, Laporte, Fernandinho, Joao Cancelo – Rodri (Otamendi, 89.), Gündogan – Foden (Bernardo Silva, 67.), De Bruyne, Sterling (David Silva, 81.) – Gabriel Jesus. Menedzser: Pep Guardiola
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 83.), Varane, Éder Militao, F. Mendy – Modric (Valverde, 83.), Casemiro, Kroos – E. Hazard (Jovics, 83.), Benzema, Rodrygo (Asensio, 61.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

Gólszerző: Sterling (9.), Gabriel Jesus (68.), ill. Benzema (28.)
Továbbjutott: a Manchester City, két győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik