Bődületes hibák okozták a Real vesztét, Guardiola Cityje BL-negyeddöntős

HERCZE KRISTÓF (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)HERCZE KRISTÓF (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 20:45
A Manchester City jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután hazai pályán – is – 2–1-re nyert a Real Madrid ellen, így kettős sikerrel, összesítésben 4–2-re jobbnak bizonyult Zinédine Zidane alakulatánál. Pep Guardiola csapata a legjobb nyolc között a Lyonnal csap össze, amely bravúros továbbjutást könyvelhetett el a Juventus ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–1 (1–1)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
Manchester City: Ederson – K. Walker, Laporte, Fernandinho, Cancelo – Rodri (Otamendi, 89.), Gündogan – Foden (Bernardo Silva, 67.), De Bruyne, Sterling (David Silva, 81.) – Jesus. Menedzser: Pep Guardiola
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 83.), Varane, Éder Militao, F. Mendy – Modric (Valverde, 83.), Casemiro, Kroos – E. Hazard (Jovics, 83.), Benzema, Rodrygo (Asensio, 61.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Sterling (9.), Jesus (68.), ill. Benzema (28.)

Továbbjutott: a Manchester City, két győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A visszavágót egygólos előnyből (2–1) indító Manchester City hamar, már a kilencedik percben megszerezte a vezetést Raheem Sterling révén: Raphaël Varane őrületesen nagy hibát követett el – a világbajnok védő a saját tizenhatosán belül addig totojázott, amíg Gabriel Jesus elvette tőle a labdát, középre gurított, Sterling pedig hét méterről a kapu közepébe belsőzött (1–0).



Az angol válogatott támadó a 100. találatát ünnepelhette a manchesteri klub színeiben.

Pep Guardiola együttese a folytatásban aktívabb volt a Real Madridnál, a 28. percben azonban kis túlzással a semmiből egyenlítettek a spanyolok – Rodrygo adott be a jobb szélről, ami után a nagyszerű formában lévő Karim Benzema hat méterről meglepően zavartalanul a bal alsóba fejelt (1–1).



A második félidőben elején mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei: az egyik oldalon Sterling és Jesus, a másikon Benzema előtt adódtak helyzetek, de Ederson és Thibaut Courtois is nagy védéseket mutatott be.

A 68. percben ismét előnybe került a Manchester City, ezúttal is Varane rontott nagyot, haza akarta fejelni a labdát, ám röviden tette, a szemfüles Gabriel Jesus pedig köszönte szépen, és a kifutó Courtois mellett ballal a kapuba lőtt (2–1).



A folytatásban az angolok több gólt is szerezhettek volna, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A Manchester City 2–1-re nyert, s mivel a párharc első találkozóján is ez a végeredmény született, kettős győzelemmel és 4–2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, amelyben a Juventust búcsúztató Lyon lesz az ellenfele.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik