BL: Mourinho nem ért egyet azzal, hogy Simeone jobb nála

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 21:41
null
A fények áradatában lévő Mourinho nem hasonlítja magát Diego Simeonéhoz (Fotó: Reuters)
A José Mourinho irányította Chelsea kedden az Atlético Madrid otthonába látogat a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. A portugál szakember úgy véli, munkásságát nem lehet összehasonlítani a spanyolok sokkal tapasztalatlanabb vezetőedzőjével, Diego Simeonééval, akinek a csapatát nem a sajtó nyilvánossága előtt kívánja elemezni.

 

„A Bajnokok Ligája elődöntőjére készülünk, és láthatjuk, hogy ez rengeteg embert érdekel – utalt a sajtóteremben megjelent médiamunkásokra Mourinho. – Úgy gondolom, minden játékos és minden edző olyan meccseknek akar a részese lenni, mint amilyen a holnapi lesz.”

A portugál szakember reagált arra a felvetésre is, mely szerint az Atléticót irányító Diego Simeone jobb munkát végezne nála.

„Ezzel nem értek egyet. Nem fair összehasonlítani az edzőket, pláne nem úgy, hogy az egyikőjük tizenöt évvel tapasztaltabb a másiknál. Nem szeretem párhuzamba állítani a trénereket” – mondta Mourinho, aki mélyreható elemzésbe nem bocsátkozott a spanyolokkal kapcsolatban.

„Nem azért vagyok itt, hogy az Atlético képességeiről beszéljek. A játékosokkal már megtettem ezt. A Bajnokok Ligája elődöntőjéig gyenge csapatként nem lehet eljutni, nincs kivételes eset. Ahhoz, hogy idáig eljuss, nagyon jó együttessel kell rendelkezned. Tiszteljük őket, tanulmányoztuk és kielemeztük a játékukat, de nem fogok arról beszélni, hogy milyen következtetésre jutottam velük kapcsolatban” – szögezte le a Chelsea menedzsere.

Mourinho hozzátette: az Atlético Madrid nevelését, Fernando Torrest profi játékosnak tartja, akivel napi szinten beszél a spanyol futballról, és aki kedden mindent megtesz a Chelsea sikeréért – feltéve, ha játéklehetőséghez jut. Bár Samuel Eto'o kiesésével ennek megnőtt az esélye.

„Nincs lezáratlan ügyem a Chelsea-vel a BL-ben. Minden tőlem telhetőt megtettem, mindig a legjobbamat nyújtottam, de néha nyersz, néha veszítesz” – mondta Mourinho.

A portugál szakember a londoni csapattal még nem jutott be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, a 2006–2007-es szezonban tizenegyespárbajban, két évvel korábban 1–0-s összesítéssel maradt alul a Liverpoollal szemben a legjobb négy között.

Az Atlético Madridot irányító Diego Simeone mérkőzés előtti sajtótájékoztatójáról itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik