BL: Mourinho a „zseniális” labdaszedőt méltatta – videó

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 08:27
null
Mourinho a labdaszedőfiút méltatta (Fotó: AFP)
A Tottenham továbbjutott a legjobb tizenhat közé a Bajnokok Ligájában, mivel kedden kétgólos hátrányból 4–2-re legyőzte az Olympiakosz Pireuszt hazai pályán. José Mourinho, az angolok nemrég kinevezett menedzsere Harry Kane első gólja után köszönetet mondott az egyik labdaszedőfiúnak, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón pedig szokás szerint sziporkázott.

A londoniak második gólja előtt az egyik labdaszedőfiú nagyon gyorsan adta oda a labdát Serge Aurier-nek, aki így könnyedén jó helyzetbe hozta Lucas Mourát a jobb szélen bedobásból, Kane-nek pedig „csak” be kellett fejeznie az akciót.



A gól után Mourinho kezet rázott a gyermekkel, majd átölelte. A közönségnek tetszett a szimpatikus reakció.

A portugál szakember – az első edző, aki hat klubbal jutott tovább csoportjából a BL-ben – természetesen beszélt az esetről a lefújást követően.

„Imádom az okos labdaszedőket – így Mourinho. Én is az voltam, zseniális labdaszedő voltam tizenéves koromban. Ez a srác is zseniális volt ma. Jól olvasta és értette a játékot, fontos volt az előkészítése. Nem azért jött, hogy bámulja a lelátót, a fényeket. Együtt élt a játékkal. A meccs után fel akartam keresni, hogy velünk ünnepeljen, de addigra eltűnt.”

Football on BT Sport on Twitter

Jose Mourinho makes sure the ball boy gets the respect he deserves for the assist Class. https://t.co/4zWt0Jxwco




Az 56 esztendős edzőlegendát megkérdezték, mit mondott csapatának a szünetben, amikor még a görögök vezettek 2–1-re.

„Ha várnak néhány hónapot, megvehetik az Amazon jóvoltából készülő dokumentumfilmet, s abból megtudhatják” – sziporkázott a kétszeres BL-győztes tréner.

The Sun Football on Twitter

Wait a few months and buy the Amazon movie" Jose Mourinho leaves the press room in stitches after Tottenham's victory over Olympiakos. https://t.co/LFxdnJyJJn




Mourinho kétgólos hátrányban már az első félidőben lecserélte Eric Diert, ám nem azért, mert elégedetlen lett volna vele.

„Számomra nem az Olympiakosz-gólok voltak a legnehezebb pillanatai a találkozónak, hanem amikor cserélnem kellett az első félidőben. Megbántottam a játékosomat, de nekem is fájt ez. Dier roppant intelligens, tudja, mit jelent csapatban gondolkodni. Semmi gond nem volt a játékával, de a csapatnak másra volt szüksége. Azt hittem, egy támadó középpályás elég lesz, de be kellett hoznunk még egy kreatív játékost. Elnézést kértem Diertől, bár tudja, a csapat érdekében tettem. Christian [Eriksen] meghozta az áttörést.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
B-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)–Bayern München (német) 0–6
(Goretzka 14., Lewandowski 53., 60., 64., 68. – az elsőt 11-esből, Tolisso 89.)
Tottenham Hotspur (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 4–2 (Alli 45+1., Kane 50., 77., Aurier 73., ill. el-Arabi 5., R. Semedo 19.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 5 5 21– 4 +17 15
2. Tottenham 5 3 1 1 17–11 +6 10
3. Crvena zvezda 5 1 4 3–19 –16 3
4. Olympiakosz 5
1 4 7–14 –7 1

Az utolsó fordulóban:
December 11., szerda
21.00: Bayern München (német)–Tottenham Hotspur (angol)
21.00: Olympiakosz (görög)–Crvena zvezda (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik