P. K., P. V., S. ZS. 2019.07.11 09:42

BL: Mindent megtettem, hogy velem kezdődjön a Fradi összeállítása – Dibusz

A Ferencváros 2–1-re legyőzte a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája-selejtező első körének első mérkőzésén, amely után Dibusz Dénes értékelt az NSO Tv-nek. A kapus a találkozó mellett kitért arra is, hogyan éli meg, hogy a posztján Gróf Dávid személyében nagy riválisa akadt.
Dibusz videónkban felidézte a Ludogorec gólját, amely előtt nagyot védett, de hiába. Kitért a szurkolásra, is, amelyről elmondta, hatalmas erőt adott, de emiatt a mérkőzés elején kicsit elvitte a hév a csapatot, ezért a 25-30. perce kifogytak a szuflából. Elmondta, azért az NB I-ben nem lehet felkészülni a nagyobb iramú nemzetközi mérkőzésekre. 

Arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy kapusposzton Gróf Dávid személyében nagy rivális érkezett a nyáron a zöld-fehérekhez, s nagyobb a harc a csapatba kerülésért. 

„Minden felkészülési időszak új esély a játékosoknak, gyakorlatilag mindig a nulláról kezdünk. Ez most hatványozottan igaz volt, hiszen Dávid hozzám hasonlóan a válogatott keretben is számításba van véve, az ország legjobb kapusai közé tartozik. Egyértelmű volt, hogy tőlem is a maximum kell ahhoz, hogy megőrizzem a helyemet. Úgy gondolom, mindent megtettem a felkészülési időszakban annak érdekében, hogy velem kezdődjön a csapat összeállítása ebben az idényben is. Örülök, hogy a vezetőedző nekem szavazott bizalmat.”

Természetesen szó esett a visszavágóról is, amelyet bizakodva vár. Azt már most aláírná, hogy a Ludogorec otthonában nem kap gólt.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 2–1
Budapest, Groupama Aréna, 18 115 néző. Vezette: Smulevics (izraeli)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) – Priskin (Lanzafame, 65.). Edző: Szerhij Rebrov 
LUDOGOREC: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Negyalkov – Góralski (Badji, 78.), Gyakov – Lukoki (Intima, 83.), Biton (Marcelino, 65.), Tchibota – Swierczok. Edző: Sztojcso Sztoev 
Gólszerző: Nguen (6.), Zubkov (65.), ill. Swierczok (31.) 
2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.

2020.02.19 12:23:19

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Elképesztő fizikum, döbbenetes sebesség, de ez semmi a helyzetkihasználáshoz képest. Párizs is tudja már...

2020.02.18 20:09:02

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Ha Morata nem hagyja ki az összes helyzetét, sokkal nehezebb helyzetbe is kerülhetett volna a címvédő.

2020.02.18 17:28:21

Bajnokok Ligája B. L.

A párizsi csapat kis túlzással a semmiből egyenlített, de a norvégra ma sem volt ellenszer.