BL: a Puskás Arénában fogadja az FTC a Juvét és a Barcát – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 18:14
null
Az impozáns Puskás Aréna – itt fogadhatja a Ferencváros a Juventust és a Barcelonát a Bajnokok Ligájában (Fotó: Szabó Miklós)
Ha hinni lehet az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján már most elérhető „meccsfüzetnek” – márpedig ennél hivatalosabb felülete nincs az UEFA-nak –, akkor a Ferencváros a Juventust és az FC Barcelonát is a Puskás Arénában fogadja majd a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ezt nem sokkal később az FTC a hivatalos honlapján megerősítette!


Az európai szövetség a Dinamo Kijev elleni hazai mérkőzés helyszínének még az FTC stadionját (a Groupama Arénát) jelöli meg, a Juventus és a Barcelona elleni találkozókénak viszont már a Puskás Arénát.

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Indexnek adott exkluzív interjújában vasárnap elárulta, a Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Ferencvárost, de a helyszínváltoztatást még jóvá kell hagynia az UEFA-nak, ugyanis alapesetben egy csapatnak mindhárom hazai BL-csoportmeccsét ugyanabban a stadionban kell megvívnia.

„A Puskás Aréna tárt kapukkal várja az FTC-t. Az a javaslatunk a legjobb és legnépszerűbb magyar csapatnak, a Ferencvárosnak, hogy a Juventus és a Barcelona elleni BL-meccsét játssza a nemzeti arénában. Így háromszor annyi magyar szurkolhat a helyszínen a Ferencvárosnak a Groupamához képest. Így lehetnek ott a legtöbben a stadionban. Ennek semmi akadálya nincs, a Fradi kérelmére az UEFA-nak kell rábólintania. Bízom benne, hogy az MLSZ támogatásával, különösen az UEFA-ban alelnöki feladatokat ellátó Csányi Sándor elnök úr segítségével ez megtörténik” – mondta az Indexnek a minap Fürjes Balázs.

Az ulloi129.hu ferencvárosi szurkolói oldal már kész tényként állítja, hogy az UEFA elfogadta a klub kérését. Nem sokkal később az FTC a hivatalos honlapján megerősítette a hírt, az európai szövetség jóváhagyta a helyszínváltoztatási kérelmet! Mindez azt jelenti, hogy a Ferencváros mintegy 20 ezer néző előtt – ennyi a Puskás Aréna befogadóképességének harminc százaléka – léphet pályára a Juventus és a Barcelona ellen a csoportkör harmadik, illetve ötödik fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
A G-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz)
21.00:FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00:FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik