BL: Megütöttük a Ludogorec szintjét – Rebrov

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 22:31
null
Rebrov büszke volt csapatára az első BL-selejtező után (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros–Ludogorec (2–1) BL-selejtezőt követően az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov büszke volt csapatára. Véleménye szerint teljesen egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a nemzetközi szinten tapasztaltabb bolgár bajnoknak.

Mindenki láthatóan nagyon élvezte a játékot. Úgy gondolom, a maximumot nyújtották a srácok a pályán, aminek nagyon örülök. Nagyon nehéz kilencven percen keresztül koncentrálni, mindenki követ el hibákat, az ellenfél is, ez benne van a labdarúgásban. Ezen a szinten nagy nyomásnak vannak kitéve a játékosok, így előfordul, hogy néha hibáznak. Nagyon örülök, hogy láttam a fiúkon az akarást” – nyilatkozta Szerhij Rebrov az M4 Sportnak.

Az ukrán tréner elmondta, hogy rengeteg új információt kapott a mérkőzés alatt az ellenfélről, és biztos abban, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk Bulgáriában.

„Ez jó idénynyitó mérkőzés volt, de még csak az első felvonás. Nagy köszönet a szurkolóknak, mind a két csapat nagyot küzdött. Most már több információnk van az ellenfélről. Örülök az eredménynek, sajnos kaptunk egy gólt itthon, de a játékosaim a meccs végére abszolút kimerültek voltak, ami azt mutatja, mindent megtettek. A második meccs előtt okosabbak leszünk. Természetesen követtünk el hibákat, ezeket ki fogjuk elemzeni, tanulni fogunk belőlük” – folytatta már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője.

„Elveszítettünk labdákat, kontrollálni kell a labdát, ezt kértem a fiúktól is a szünetben. Nagyon erős, rutinos csapattal találkoztunk, amely nyolcszor nyerte meg egymás után hazája bajnokságát, Bajnokok Ligája és Európa-liga csoportkörben szerepelt, de úgy érzem, megütöttük a Ludogorec szintjét” fogalmazott Rebrov, aki büszke volt csapatára a győzelem után.

Az NSO azon kérdésére, hány százalékos állapotban van most a keret, várhatók-e további változások, annyit mondott, nem gondolta volna, hogy Ivan Petrjak vagy Fernando Gorriarán távozik, de a fluktuáció mindig benne van a futballban.

„Amint kedden is mondtam, nagyon nehéz meccs vár ránk, ez be is igazolódott, de a párharc még nem ért véget. A visszavágó sem lesz könnyű, de mindent megteszünk a továbbjutásért. A kettő-egy a visszavágó tekintetében, az idegenben szerzett gól miatt jó eredmény, de a vereség miatt természetesen nem lehetek elégedett” – összegzett a vendégek vezetőedzője, Sztojcso Sztoev.

„Nem kezdtünk jól, talán ebben az is szerepet játszott, hogy a Fradi szerepelt hazai pályán. A második félidő elejét nem tudom megmagyarázni, átengedtük a kezdeményezést, gólt kaptunk, utána pedig már hiába változtattunk. Ebből az a tanulság, hogy nem szabad átengedni a kezdeményezést” – tette hozzá a bolgár szakember.

Rebrov sajtótájékoztatója

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 2–1
Budapest,Groupama Aréna, 18 115 néző.Vezette:Smulevics(izraeli)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Priskin. Csere: Priskin helyett Lanzafame a 65., Haratin helyett Sigér a 77., Nguen helyett Varga R. a 83. percben
LUDOGOREC: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Nedjalkov – Góralski, Djakov – Lukoki, Biton, Tchibota – Swierczok. Csere: Biton helyett Marcelinho a 65., Góralski helyett Badji a 78., Lukoki helyett Intima a 83. percben
Gólszerző: Nguen (1–0) a 6., Swierczok (1–1) a 31., Zubkov (2–1) a 65. percben

A gólok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik