BL: mégis a Puskás Arénában játszhat a Ferencváros?

Vágólapra másolva!
2020.10.02. 19:49
null
Mégis a Puskás Arénában játszhat a Ferencváros? (Fotó: Micheller Szilvia)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésén múlhat, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset a Puskás Arénában játszhatja-e le a Ferencváros – tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

 

Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára – ilyen van az MTK stadionjában is –, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére – fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó-szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai Bajnokok Ligája-meccs után helyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-találkozó a Puskás Arénában legyen.

A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki sorsoláson.

A csoportkör pontos programját péntek este tett közzé az UEFA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik