HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.22 09:25 Frissítve: 2018.08.22 10:02

BL: már a jelenlegi szezonban bevezethetik a VAR-t

A The Times cikke szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) akár már a jelenlegi szezonban, a negyeddöntőktől kezdve alkalmazhatja a videobíró-rendszert.

HIRDETÉS
A vb-n már bevált: a BL-ben is működhet? (Fotó: AFP)

 

 
A VAR és az AVAR-ok: így működött a videobíró a vb-n

Az UEFA februári, pozsonyi kongresszusán még arról tett bejelentést, hogy a 2018–2019-es idényben nem vezetik be a VAR-t, mivel túl korainak tartották az alkalmazását, különösen a technikai hiányosságok és a megfelelő felkészülésre való törekedés miatt. A szövetség elnöke, Aleksander Ceferin júliusban már arról beszélt, hogy a videobíró-rendszer világbajnokságon való használata meggyőzte az UEFA-t, konkrét időpontot azonban nem tudott mondani a várható debütálásról az európai kupasorozatokban.

Egészen idáig, ugyanis az UEFA versenybizottsága várhatóan javasolja majd a rendszer jóváhagyását a jövő heti, monacói ülésén. A végleges döntést a szövetség végrehajtó bizottsága hozza meg a hónap végén. Amennyiben a VAR bevezetése mellett döntenek, úgy annak debütálására a sorozat negyeddöntőjében kerülhet sor.

A fő probléma, amellyel az európai szövetség a VAR Bajnokok Ligájában való használatával szembesült, hogy a csoportmeccsek során kivételesen nagy emberi erőforrásra – játékvezetőkre – lenne szükség az egy időpontban játszott mérkőzésekhez, ráadásul néhány stadion nem is rendelkezik a megfelelő felszereltséggel. Ezek a negyeddöntőben már nem jelentenének akadályt, hiszen ekkor már csak egy összecsapást rendeznek az adott napon, míg a technikai háttér minden bizonnyal adott lenne az idáig eljutó élcsapatok stadionjában.

Az UEFA emellett azt is mérlegeli, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon használja a VAR-t, erről várhatóan később születik döntés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.08 23:00:35

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A világ most újból videobíróért kiált.

2018.11.08 11:56:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Juve-szurkolók hergelése kapcsán összegyűjtöttük emlékezetes ünnepléseit és balhéit.

2018.11.07 20:50:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő leiskolázta Csehországban a Plzent, a CSZKA Moszkvát legyőző AS Romával együtt 9 pontos.

2018.11.07 20:42:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Úgy nézett ki, csak az a kérdés, mennyire nyeri a rangadót a Juventus, ám a hajrá elképesztő fordulatot hozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS