Az Atlético Madrid nélkül nincs elődöntő a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 20:35
null
Próbálkozott a Leicester, de csak döntetlenre futotta az erejéből (Fotó: AFP)
Jól sáfárkodott hazai egygólos előnyével az Atlético Madrid a Leicester City otthonában, így a spanyolok ismét bejutottak az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, négy éven belül már harmadik alkalommal.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Leicester City–Atlético Madrid 1–1 (0–1)
Leicester, Leicester City Stadion, 31 548 néző. Vezette: Rocchi (olasz)
LEICESTER: Schmeichel – Simpson, Morgan (Amartey, 84.), Benaluan (Chilwell, a szünetben), Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Okazaki (Ulloa, a szünetben) – Vardy. Menedzser: Craig Shakespeare
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran (Lucas Hernández, 56.), Szavics, Godín, Filipe Luís (Á. Correa, 74.) – Saúl Níguez, Gabi, J. Giménez, Koke – Carrasco (F. Torres, 69.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Vardy (61.), ill. Saúl (26.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A madridi 1–0-s győzelem után egyáltalán nem volt lefutott a párharc, a Leicester Citynek egy gól kellett a hosszabbításhoz, kettő a továbbjutáshoz. Az Atlético Madrid sem állt be viszont bekkelni, Diego Simeone két csatárral küldte pályára csapatát, de Antoine Griezmann mellett ezúttal nem Fernando Torres játszott, hanem Yannick Carrasco, aki a hétvégén duplázott az Osasuna ellen.

Az Atlético Madrid higgadt, szervezett játékkal rukkolt elő, ahogy azt megszokhattuk tőle. Teret engedett Jamie Vardynak, de pont csak annyit, hogy ha labdát kap, ne tudjon veszélyeztetni. Griezmann pedig többször nyugalomra intette a társakat – a spanyoloknak bizony a döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz. De az Atlético nem ért be az iksszel: Filipe Luís bal oldali beadására Saúl Níguez érkezett középen, és 14 méterről mesterien fejelt a hálóba Schmeichel mellett (0–1).

A Leicester ebben a szezonban először került hátrányba a Bajnokok Ligájában, a továbbjutáshoz innen már három gól kellett volna a házigazdának – az Atlético az egész BL-idényben eddig összesen négyet kapott, legutóbbi 9 tétmeccsen pedig kettőt. Saúl Níguez szerezte az Atlético Madrid 100. Bajnokok Ligája-gólját, az elsőt Esnáider szerezte 1996-ban a Steaua elleni 4–0-s győzelem során – azon a mérkőzésen a spanyol együttes vezetőedzője, Diego Simeone duplázott.

Az első félidő hátralévő részében Rijad Mahrez nevéhez fűződött egy helyzetecske, ám nem tudott veszélyeztetni (de Simeone haragját kiváltotta vele, az argentin edző sajátjait korholta hevesen), így a szünetben az Atlético egygólos előnyben volt, összesítésben pedig 2–0 volt a spanyoloknak.

A szünetben kettőt cserélt az angol bajnok Leicester, Leonardo Ulloa és Ben Chilwell is pályára lépett a gólok érdekében. Ehelyett az 50. percben kis híján összehozott egy büntetőt a házigazda: Griezmann passzolt a tizenhatoson belül Carrascóhoz, akinek Albrighton a vállára tette a kezét, hogy megállítsa – Rocchi játékvezető sípja azonban néma maradt.

A 61. percben egyenlített a Leicester City: a szünetben beállt Chilwell lövését blokkolta Szavics, de a levágódó labdát Vardy az ötös jobb sarkáról a bal felsőbe bombázta. Vardynak ez volt a második gólja a Bajnokok Ligája jelenlegi szezonjában, a legutóbbi angol játékos, aki kettőt lőtt a BL-ben, Frank Lampard volt a 2011–2012-es idényben (1–1).

A hátralévő fél órában csak helyzetekig jutott a Leicester City, de Oblakot nem igazán tudta megdolgoztatni. Becsülettel ment előre az angol együttes, de eredménytelenül. A döntetlen az Atlético Madrid továbbjutását jelentette, Simeone négy éven belül harmadszor vezette elődöntőbe csapatát. Érdekesség, hogy a Leicester City négyszer szerepelt európai kupasorozatokban története során, háromszor az Atlético Madrid ejtette ki (míg egyszer a Crvena zvezda).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik