BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Lipcse) 2020.03.11 00:12 Frissítve: 2020.03.11 01:36

BL: Különleges pillanatokat éltünk át – Gulácsi Péter

Az RB Leipzig a vártnál talán simábban, 3–0-ra legyőzte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a lipcseieket erősítő Gulácsi Péter személyében tizenhárom év után jutott ismét magyar labdarúgó a sorozat negyeddöntőjébe. A magyar válogatott kapusa a mérkőzés után a vegyes zónában válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

Gulácsi Péter a visszavágón is fontos védéseket mutatott be (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

– Milyen érzések kavarognak önben?
– Különleges pillanatokat éltünk át, nagyon örülünk, és ha a teljes meccset nézzük, magabiztos győzelmet arattunk. Kettő nullás vezetés után nyeregben voltunk, és bár a második félidőt kicsit enerváltan kezdtük, végül kérdés sem férhetett a győzelmünkhöz.

– Előzetesen mennyire tartottak a Tottenhamtől?
– Tudtuk, hogy a korábbi hetek eredményeiből nem szabad kiindulni, a BL-meccs mindig más. Már az első percekben látszott, hogy más felfogásban futballozik az ellenfél, mint Londonban. Az angolok próbáltak letámadni minket, az első öt-tíz percben emiatt pontatlanok voltunk, de idővel felhagytunk az előrevágott labdákkal, és volt türelmünk végigjátszani az akciókat. Megtaláltuk az üres területeket, szép gólokat szereztünk, és megérdemelten voltunk kétgólos előnnyel a szünetre.

– Mikor nyugodott meg?
– Az első gól sokat jelentett. Az egy nullás győzelem csalóka eredmény volt, de a mostani meccsen az első helyzetből rögtön betaláltunk, ami megnyugtatta a csapatot, utána sokkal okosabban kijátszottuk a helyzeteket, és megtaláltuk a rést a védelmük és a középpályássoruk mögött.

– A harmadik gól után a kezdőkörben összeszólalkozott Dele Allival és Erik Lamelával. Mi történt?
– Előtte egy hazaadásnál az egyik játékos belém szaladt, miután elrúgtam a labdát. Akkor volt egy kis összetűzés köztünk, a harmadik gólnál pedig teljesen felszabadultam, a meccs hevében megesnek az ilyen pillanatok, de a lefújás után mindenki sportszerű volt a másikkal.

– Milyen volt a lipcsei öltöző a lefújás után?
– Nem volt nagy ünneplés. Persze, jó volt a hangulat, és nemcsak a továbbjutás miatt, hanem azért is, mert a tavalyi döntőst búcsúztattuk, és teljesen megérdemelten.

– A koronavírus mennyire téma az öltözőben?
– Figyeltük a híreket, örültünk, hogy nézők előtt léptünk pályára, meglátjuk, milyen intézkedéseket vezetnek be a jövőben. Az öltözőben a meccsre koncentráltunk, de mindenki tudja, hogy vannak fontosabb dolgok az életben a futballnál.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) 3–0
(Sabitzer 10., 21., Forsberg 87.)
Továbbjutott: az RB Lepzig, 4–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.