BL: korábbi riválisa segített a Genk magyar kapusának felkészülésében

2011.09.13. 10:23
A Valencia elleni keddi labdarúgó BL-csoportmérkőzés előtt Thibaut Courtois, Köteles László előző idénybeli riválisa is segített a magyar kapus felkészülésében.

Courtois a nyáron a Chelsea-hez szerződött, a londoni klub azonban kölcsönadta a 19 éves játékost az Atlético Madridnak – amely a hét végén a Valencia vendége volt. A Genk keddi ellenfele Roberto Soldado góljával 1–0-ra megnyerte az összecsapást.

„A két mérkőzésen négy gólt szerző Soldado olyan játékos, akit öngyilkosság szem elől téveszteni – nyilatkozta Courtois a belga Het Nieuwsbladnak. – Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval is beszéltem vasárnap. Elmondtam nekik az észrevételeimet a Valenciával kapcsolatban, és Köteles figyelmét például külön is felhívtam Tino Costára. Kivételes rúgótechnikájú középpályás, aki távolról is bátran kísérletezik."

Courtois úgy véli: a Valencia ereje a támadófutballban rejlik, a két szélső hátvéd fellép a középpályára, amiből viszont tőkét kovácsolhat a Genk – ahogy a hátsó és a középpályássor közötti kommunikációs zavarokból is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik