BL: Kádárék kettős győzelemmel jutottak tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 22:31
A Lech Poznan kettős győzelemmel jutott túl az FK Sarajevón, és készülhet a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörére.

A Lech Poznan a 2–0-s szarajevói győzelme után hazai pályán 1–0-ra nyert, nem forgott tehát veszélyben a továbbjutása. A lengyel csapatban Kádár Tamás végig a pályán volt, a sérüléséből visszatérő Lovrencsics Gergő a 78. percben állt be csereként, míg Holman Dávidot nem nevezték a meccsre.Lech Poznan a 2–0-s szarajevói győzelme után hazai pályán 1–0-ra nyert, nem forgott tehát veszélyben a továbbjutása. A lengyel csapatban Kádár Tamás végig a pályán volt, a sérüléséből visszatérő Lovrencsics Gergő a 78. percben állt be csereként, míg Holman Dávidot nem nevezték a meccsre.

A Steaua-hívek valószínűleg izgalommentes szerda estére készültek, hiszen csapatuk 2–0-ra nyert idegenben az AS Trencín ellen. A visszavágó 21. percére viszont elolvadt az előny, és bár a második félidőben négy perc alatt egyenlített a román csapat, a hajrában újra megszerezték a vezetést a trencséniek. A hosszabbítással együtt még tíz perce maradt a vendégcsapatnak, de nem tudta begyötörni a továbbjutást jelentő gólt.

A BATE Boriszov egygólos előnyét megőrizve 0–0-s döntetlent játszott az ír Dundalk otthonában, ezzel eldőlt, hogy a fehérorosz gárda lesz a Videoton következő ellenfele.

A Dinamo Zagreb elkerülte a szégyent, 3–0-ra nyert idegenben a luxemburgi Fola Esch ellen, így 4–1-es összesítéssel továbbjutott. A zágrábiak hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre voltak képesek, így igen forró volt a lábuk alatt a talaj. A visszavágón aztán helyre állt a világ rendje, a horvát csapat Marko Pjaca kettő és Marko Rog egy góljával 3–0-ra győzött.

Az FK Asztana hazai pályán 3–1-re nyert a Maribor ellen, ezzel 3–2-es összesítéssel továbbjutott. Az Asztana már a 12. percben ledolgozta egygólos hátrányát, ám a Maribor viszonylag gyorsan egyenlített. Innentől a kazah csapatnak már két gólra volt szükség a továbbjutáshoz, de sikerrel jártak a hazaiak, 3–1-es vezetésüket ráadásul a kolumbiai Roger Canas kiállítása után a 66. perctől emberhátrányban őrizték meg.

Az azeri Qarabag a brazil Reynaldo találatának köszönhetően maradt versenyben, legyőzve a montenegrói Rudar Pljevlját.

A Celtic már a 7. percben gólt kapott Izlandon, ám végül másodszor is legyőzte a Stjarnant.

BAJNOKOK LIGÁJA

2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
VIDEOTON–The New Saints (walesi) 1–1 – h. u.
Továbbjutott:
a Videoton, 2–1-es összesítéssel
FK Asztana (kazah)–Maribor (szlovén) 3–1
Tj:
az Asztana, 3–2-es összesítéssel
Fola Esch (luxemburgi)–Dinamo Zagreb (horvát) 0–3
Tj:
a Dinamo Zagreb, 4–1-es összesítéssel
Steaua Bucuresti (román)–AS Trencín (szlovák) 2–3
Tj:
a Steaua, 4–3-as összesítéssel
Dundalk (ír)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0–0
Tj:
a BATE, 2–1-es összesítéssel
Rudar Pljevlja (montenegrói)–Qarabag (azeri) 0–1
Tj:
a Qarabag, 1–0-s összesítéssel
Lech Poznan (lengyel)–FK Sarajevo (bosnyák) 1–0
Tj:
a Lech Poznan, 3–0-s összesítéssel
Stjarnan (izlandi)–Celtic (skót) 1–4
Tj: a Celtic, 6–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik