BL: két Barca-játékos is 0-s osztályzatot kapott a katalán laptól

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 10:04
null
Talán Marc-André ter Stegen okolható a legkevésbé a Barcelona kieséséért (Fotó: AFP)
„A történelem legnagyobb vicce” – írja szerdai címlapján a katalán Sport napilap, amely két Barcelona-játékosnak is 0-s osztályzatot adott a Liverpool otthonában elszenvedett szégyenteljes, 4–0-s BL-vereség után.

A barcelonai illetőségű Sport napilap címlapja tökéletesen összefoglalja a Barca-drukkerek jelenlegi érzelmi állapotát és hangulatát: fekete alapon sárga betűkkel emlékezik meg a „történelem legnagyobb viccéről”.

Az újság az alcímében hozzáteszi, a Barcelona megbocsáthatatlan módon vérzett el az Anfielden, és ugyanúgy nem tudta, hogyan kezelje a háromgólos előnyét, mint bő egy évvel ezelőtt Rómában.

A Sport a Facebook-csatornáján szinte rögtön a mérkőzés után közzétette játékosértékelését, melyben két barcelonai, Ivan Rakitic és Philippe Coutinho is 0-s osztályzatot kapott. A legjobb érdemjegyet (5-ös)Lionel Messi és Arturo Vidalneve mellé írták be.

A másik nagy barcelonai sportlap, a Mundo Deportivo címlapján szintén érződik a csalódottság: „Arcpirító” – szerepel a főoldalon.

Az angol sajtó rendkívülinek és hihetetlennek nevezte a Liverpool keddi győzelmét.

The Guardian
„Ez rendkívüli volt – egy példátlan Bajnokok Ligája-visszavágó, amely az eufória közepette is emlékeztet minket a sport nagyszerűségére, és arra, hogy a sport mindig képes meglepetést okozni, vagy szinte felfoghatatlan történeteket elénk varázsolni.”

The Daily Mail
„Jobb volt, mint Isztambulban? Igen, ismerjük el. Jobb volt, mint Isztambulban (2005-ben a török fővárosban a Liverpool BL-döntőt nyert az AC Milan ellen úgy, hogy a szünetben még az olasz csapat vezetett 3–0-ra). A Barcelona jobb, mint az az AC Milan, Lionel Messi pedig jobb, mint Kaká. És a mostani Liverpool jobb, mint az akkori Liverpool. A Liverpool most minimum elképesztő.”

The Sun
„A siker az olyan csapatszellemnek köszönhető, amilyet ritkán látunk a futballpályákon.”

The Daily Mirror
„Valóban, még a Liverpool hihetetlen és lehetetlen európai történelmében is ez volt a legnagyszerűbb este. Biztosan állítható, hogy ez volt a legnagyszerűbb teljesítmény a klub történelmében. Ez mindent felülmúlt. Jürgen Kloppnak sikerült a lehetetlen. Ez pedig csak az Anfielden történhetett meg. Csak ezzel a táborral, csak ezzel a csapattal volt ez elérhető.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool (angol)–Barcelona (spanyol) 4–0 (1–0)

Liverpool, Anfield. V: Cüneyt Cakir (török)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum, a szünetben) – Milner, Fabinho, Henderson – Shaqiri (Sturridge, 90.), Origi (J. Gomez, 85.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Barcelona:
Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic (Malcom, 80.), Busquets, Ar. Vidal (Arthur, 75.) – Messi, L. Suárez, Coutinho (N. Semedo, 60.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
G: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)
Továbbjutott: a Liverpool, 4–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik