BL: Karnyújtásnyira vagyunk az álmunktól – Dibusz Dénes

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 11:11
null
Dibusz Dénesék remélik, ezúttal nem a Dinamo Zagreb lesz a végállomás a BL selejtezőjében (Fotó: Török Attila)
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a Dinamo Zagreb elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtt.

Dibusz Dénesnek, a Ferencváros 29 éves kapusának nem lehetnek jó emlékei a horvát ellenféllel szemben, ugyanis a 2019–2020-as BL-idény selejtezőjében a Dinamo Zagreb játékosai többször is túl jártak az eszén. Az FTC kapuvédője a Magyar Nemzetnek beszélt a tavalyi párharcról, és elárulta, mikre kell odafigyelniük a két csapat „harmadik” mérkőzésén.

„Kapusként is nehéz párharc volt, a két meccsen összesen huszonnégy kísérlet jött a kapumra; Zágrábban tizenegyszer, itthon ötször-hatszor kellett nagyot védenem, ami az átlagoshoz képest magas szám. Sajnos nem sikerült mindig hárítanom.” Hozzátette, hogy tanulni kell a múlt hibáiból, ugyanakkor, ha a Celticet idegenben le tudták győzni, akkor van okuk bizakodni.

Dibusz szerint Dani Olmo Lipcsébe való távozása érzékeny veszteségként érte a horvátokat, ugyanakkor a két csapat játékoskerete nem sokat változott.

„A selejtezőkben, majd az Európa-liga csoportkörében játszott hat mérkőzésen mi is jelentős tapasztalatra tettünk szert, ebből a szempontból mindenképpen közelebb kerültünk a nemzetközi porondon rutinosabb Dinamóhoz. Meglátjuk, ez mire lesz elég. A csapatból mindenki nagyon várja a meccset, tudjuk, hogy karnyújtásnyira vagyunk az álmunktól, a Bajnokok Ligája főtáblájától. Ha végre tudjuk hajtani a taktikát, meglephetjük a zágrábiakat” – tekintett előre a kapus, majd kitért a horvátok legjobbjaira.

„Bruno Petkovicra nyilván mindenki emlékszik, nemcsak nálunk, hanem Szlovákiában is, hiszen a szlovákok elleni Eb-selejtezőn is nagyot alakított. Orsic is veszélyes, Majer pedig Olmo helyébe lépett, ő a csapat karmestere. Miként általában azon csapatok sorsát, amelyekhez személyes élmények fűznek, a Dinamo útját is figyelemmel kísértem az elmúlt egy évben. Nem merném azt állítani, hogy gyengült volna, inkább abban bízom, hogy mi erősebbek vagyunk.”

A Ferencváros az elmúlt két és fél hétben csupán egy mérkőzést játszott, a Paks elleni bajnokit. A kapus szerint ezen a találkozón sokkal inkább a meccsterhelés volt a fontos, semmint a taktika begyakorlása. Hozzátette: a zárt kapu miatt hiányozni fog a közönség, de ígérik, mindent elkövetnek a továbbjutás érdekében.

A teljes interjút itt olvashatják.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Szeptember 16., szerda
19.00: FERENCVÁROS
–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik