Jobb, hogy ez most történt meg velünk - Casillas

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 23:15
null
Casillason látszik, hogy bajban van... (Fotó: Reuters)
Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa szerint nem feltétlenül baj, hogy a Dortmund elleni BL-negyeddöntőjük visszavágóján 2–0-s vereséget szenvedtek. A spanyol csapat 3–2-es összesítéssel továbbjutott.

„Talán nem is baj, hogy időről időre kapunk egy-egy ilyen figyelmeztetést – mondta Casillas a dortmundi vereségük után. – Jobb, hogy ez ma este történt meg velünk, és nem a következő meccseink egyikén. Az első gólt a saját hibánkból kaptuk, a másodiknál pedig szintén mi hibáztunk, a középpályán, ráadásul kihagytunk egy tizenegyest is. Az viszont jó, hogy tudtuk, hogyan kezeljük a nyomást.”

Dortmundi oldalon a kiesés ellenére csak dicsérő hangokat lehetett hallani.

„Amikor a mérkőzés után pacsiztam sérült játékosunkkal, Neven Szuboticcsal, azt mondta, nagyon büszke rá, hogy ilyen csapat tagja, és én is pont így érzek – nyilatkozta Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője. – A srácok tovább akartak jutni. Ezt Madridban nem tudták megmutatni, ma viszont száz százalékban sikerült nekik. Ennek a meccsnek a felvételét le lehetne vetíteni minden csapatnak, amely az első mérkőzését elveszíti három nullra. Egyértelműen jobbak voltunk, további gólokat is szerezhettünk volna – mivel ezt leszámítva kivételes teljesítményt nyújtottunk, senkit nem tudok hibáztatni. Különleges este volt ez!”

„A szurkolóink hihetetlenek voltak. Az első félidőben nem nagyon tudtunk egymással kommunikálni, mert akkora volt a hangzavar. Az emberek nem felejtik el egyhamar a mai teljesítményünket. A futball történetének egyik legnagyobb feltámadását mutathattuk volna be, nagy kár, hogy nem sikerült” – érzékeltette a stadionban uralkodó légkört a hazaiak védője, Mats Hummels.

A szünetben sikerült valamennyire rendet tenni a madridi fejekben, így látja legalábbis Sergio Ramos, a Real hátvédje: „Ha a második félidőben is úgy játszottunk volna, mint az elsőben, akkor most nem arról beszélnénk, hogy elődöntősök vagyunk.”

A spanyol csapatot irányító Carlo Ancelotti jó hírt közölt Cristiano Ronaldóról.

„Cristiano jól volt, de most nem akartuk megkockáztatni a játékát – mondta az olasz szakember. – Az elődöntőre teljesen felépül. Ma szenvedtünk, de végül is örülhetünk, hiszen bejutottunk az elődöntőbe.”

„Ez maga volt a szenvedés estéje, rettenetesen nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben túl sok labdát adtunk el, a szünet után ezen javítottunk. Az öltözőben lelket kellett verni a csapatba és változtatásokat is kellett eszközölni, a játékosaimnak bátorításra volt szüksége.”

A dortmundi ügyvezető, Hans-Joachim Watzke bírózott egy kicsit.

„Fantasztikus meccset játszottunk, de csalódottak vagyunk a kiesés miatt. Nagyon közel voltunk a harmadik gólhoz, és ha belőjük, akkor a Real Madrid halott. Két-három ziccerünk volt, hogy megszerezzük a harmadikat. A mérkőzés színvonalához sajnos a játékvezető nem nőtt fel, katasztrofálisan bíráskodott. Nem állítom, hogy ellenünk fújt volna, egyszerűen gyenge volt a teljesítménye. Nem ezt érdemelte ez a kitűnő meccs” – mondta Watzke a német Skynak.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BORUSSIA DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–0

Dortmund,
65 829 néző. V: Skomina (szlovén)
DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek (Aubameyang, 81.), Friedrich, Hummels, Durm – Jojics, Kirch – Grosskreutz, Mhitarjan, Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
REAL MADRID:
Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao – Illarramendi (Isco, 45.), Xabi Alonso, Modric – Di María (Casimiro, 73.), Benzema (Varane, 90.), Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Reus (24., 37.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik