BL: játszik-e Hummels, Boateng és Lewandowski? Ancelotti felelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.17. 21:51
null
Robert Lewandowski felépült vállsérüléséből, a Real Madrid ellen visszatérhet (Fotó: AFP)
A Bayern München a címvédő Real Madridhoz látogat a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján. A bajorok vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján az utóbbi időben egészségügyi problémákkal bajlódó játékosokról beszélt: az olasz szakember úgy véli, Robert Lewandowski, Jérome Boateng és Mats Hummels is pályára léphet a Santiago Bernabéu Stadionban rendezendő találkozón.

 

„Pazar meccset kell játszanunk a továbbjutáshoz. Kisebb az esélyünk, mint egy héttel ezelőtt, de még mindig él a remény. Az első mérkőzésen hatvan percig jól játszottunk, ezt kell megismételnünk. Megpróbálunk tökéletesen futballozni” – kezdte Ancelotti, aki 2013 és 2015 között a Real Madrid vezetőedzőjeként dolgozott, sőt a királyi klub az ő irányításával nyerte meg története tizedik BEK/BL-címét.

Az olasz szakember az első mérkőzést sérülés miatt kihagyó Robert Lewandowskiról és Mats Hummelsről, valamint Jérome Boatengről is szót ejtett.

„Lewandowski rendben van. Tegnap már a csapattal edzett, jól érzi magát. A jelenléte természetesen sokat segít nekünk, fontos játékosunk, önbizalmat ad a csapatnak, ám a stratégiánkon a hiányában sem változtatunk. Boateng és Hummels szempontjából a mai tréning kiemelt jelentőséggel bír. Eddig egyéni edzésmunkát végeztek, de mindkettejüknek jó esélye van a játékra” – mondta Ancelotti még a hétfői edzés előtt.

Hozzátette, amennyiben Hummels vagy Boateng mégsem vállalná a játékot, akkor Joshua Kimmich kezdőcsapatba jelölésének nőne meg az esélye. A két belső védő felépülése egyébként azért lenne különösen fontos a Bayern számára, mert Javi Martínez eltiltás miatt nem léphet pályára a keddi meccsen.

A sajtótájékoztatón Ancelotti mellett részt vett Xabi Alonso is, aki 2009 és 2014 között a Real Madridot erősítette, amelynek tagjaként BL-t és spanyol bajnokságot is nyert.

„Nyilvánvalóan különleges élmény lesz visszatérni a Bernabéuba. Öt évig játszottam itt, emlékezetes és élvezetes időszak volt. A holnapi meccsnek hátrányból vágunk neki, de még élnek az esélyeink. Nehéz lesz, muszáj nyernünk és legalább két gólt szereznünk. Tudjuk, hogyan hajtsuk ezt végre és hogyan állítsuk meg a Real Madridot. Remélhetőleg sikerül kijavítanunk, ami az első meccsen nem működött” – bizakodott a szezon végén visszavonuló 35 esztendős középpályás.

A visszavágó előtt érdemes még megemlíteni, hogy a Bayern játékosai közül Boateng és Arturo Vidal, míg hazai oldalon Luka Modric, Toni Kroos és Sergio Ramos van egy sárga lapra az eltiltástól.

A Real Madrid–Bayern München mérkőzés kedden 20.45 órakor kezdődik, a találkozót Kassai Viktor vezeti, akihez a németeket szép emlékek fűzik.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Kedd

20.45: Real Madrid–Bayern München (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 2–1
20.45: Leicester City–Atlético Madrid (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–1

Szerda
20.45: Monaco–Dortmund (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 3–2
20.45: Barcelona–Juventus (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik