nemzetisport.hu 2018.04.13 16:30 Frissítve: 2018.04.13 18:03

BL: Itt a tökéletes esély, hogy eltöröljük 1984 emlékét – Monchi

Péntek kora délután kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítását. A legjobb négy között a 27 év után nemzetközi kupa elődöntőjébe jutó Roma a Liverpool ellen próbálkozhat meg a finálés szereplés kiharcolásával – ugyanakkor a „farkasok" honlapján megjelent ma reggeli fotók szerint nem mindenkit lepett meg a sorsolás ilyetén alakulása.

Rush (balra) végigjátszotta a 34 évvel ezelőtti finálét – Monchi visszavágna (fotó: AFP)

 

Az a 27 évvel ezelőtti elődöntő még az UEFA-kupában jött össze a rómaiaknak, s 1991-ben sikerrel túl is jutottak a dán Bröndbyn, hogy aztán a kétmeccses döntőben az Inter 2–1-es összesítéssel elhódítsa előlük a trófeát.

 
Klopp: Ha ilyen jó a Roma, milyen lenne Szalahhal?

Azt megelőzően, 1984-ben történt, hogy legutóbb nemzetközi kupadöntőt vívott a Roma, s éppen az a Liverpool volt az ellenfél, melyet a sors most is az olaszok útjába sodort. A rómaiak akkor 120 perc játék után tizenegyesekkel 4–2-re kikaptak és elvesztették a finálét – apró magyar mellékszál, hogy a meccset végigjátszotta náluk Dario Bonetti, aki 2006-ban 19 mérkőzésen keresztül az NB I-es Sopron vezetőedzője volt.

A Romának azóta sem megy valami fényesen az angolok ellen; ha a döntő rendes játékidőben számolt eredményét számoljuk, egy győzelem, valamint két iksz mellett két vereség a mérlege. Van min javítani tehát, és ezzel tisztában van Monchi, a rómaiak sportigazgatója is.

„Itt a tökéletes esély számunkra, hogy végleg eltöröljük az 1984-es elvesztett kupadöntő emlékét a szurkolóink memóriájából. Nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk, amely a Manchester City kiejtésével jutott el az elődöntőig, de mi csak magunkkal foglalkozunk, hogy megismételhessük, amit a Barcelona ellen véghezvittünk” – mondta az olaszok spanyol sportigazgatója, Monchi.

A szakember kitért Mohamed Szalah személyére is, aki tavaly nyáron liverpooli klubrekordot jelentő 42 millió euróért igazolt a „vörösökhöz”. Korábbi játékosának a klub hivatalos Twitter-csatornáján üzent, és vélhetően ezzel le is zárult az egyiptomi támadóval való foglalkozás római oldalról.

„Szalah visszatérésével nem törődünk külön, mert az egész Liverpoolt remek játékosok alkotják, akik egy nagyszerű edző útmutatásait követik. Mindenkire kellő figyelmet fogunk fordítani” – fogalmazott Monchi.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Április 24.
: Liverpool FC (angol)–AS Roma (olasz)
VISSZAVÁGÓ
Május 2.
: Roma–Liverpool

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.17 23:41:33

Bajnokok Ligája DÉNES FERENC

ALAPVONAL. A közvéleményben egyre erőteljesebb az igény, hogy a digitális technológiák széles körű alkalmazásával a futball irányítói segítsék a játékvezetők munkáját. Ha a Marsról már lehetséges képeket küldeni a Földre, akkor csak megoldható valahogyan a leshelyzetek objektív megítélése.

2018.04.15 23:51:41

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Hol van itt a félút, ahol a tézisek szerint az igazság többnyire fellelhető?

2018.04.13 23:48:24

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét sorozatban akad egy amolyan előre hozott finálé.

2018.04.12 23:07:12

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pályán nincs helye a könyörületnek.

2018.04.12 20:19:30

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Liverpool vagy a Roma ott lesz a Bajnokok Ligája idei kijevi fináléjában.