BL: Martino nem kér az elégedettségből, Fabregas üzenget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 23:08
null
Hart védései sem tudták megakadályozni azt, hogy a City jelentős hátrányba kerüljön (Fotó: Reuters)
A spanyol Barcelona kétgólos előnnyel várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hazai visszavágóját, miután Manchesterben a City vendégeként Lionel Messi büntetőből szerzett, illetve Daniel Alves hajrábeli köténygóljával győzni tudott. A második félidő elején az argentin támadóval szemben elkövetett szabálytalanságért a manchesteri Martin Demichelist kiállították. De hogyan látták a mérkőzést a főszereplők?

„Az első félidőben jó tíz percre teljesen elveszítettük a kontrollt a mérkőzés fölött – mutatott rá a találkozó nehézségeire a vendégmester, Gerardo Martino. – De a találkozó többi részében minden ment a maga rendes kerékvágásában. Higgadtnak kell maradnunk, és továbbra is így futballozni, mert nincs még itt az idő arra, hogy kényelmesen hátradőljünk, már most a következő bajnokira kell gondolnunk. Játszhatunk a mainál jobban vagy rosszabbul, de nem létezik, hogy kiengedjünk.”

„Nagyon jól játszottunk, és tíz emberrel is megpróbáltunk egyenlíteni, de az utolsó percben betaláltak másodszor is. A Barcelonának helyzete sem volt a tizenegyesig, nekünk tíz emberrel is voltak lehetőségeink. Sokat birtokolta a labdát a Barca, de nem a büntetőterületünknél, és ezt akartuk elérni. Viszont ilyen hibákat nem lehet elkövetni egy nagyszerű csapat ellen. Azonnal büntetnek érte. Mindent megteszünk a Camp Nouban, hisz a Bayern ellen is tudtunk idegenben nyerni – de a második gól nagyban csökkenti az esélyeinket” – vonta meg a mérleget a City menedzsere, Manuel Pellegrini.

„Remek eredményt értünk el, mert a City fantasztikus csapat, és olyan hatalmas iramú mérkőzéseket játszik hétről hétre, mint amilyen ez is volt – értékelt a lefújást követően Andrés Iniesta, a Barcelona karmestere. – Tudjuk, van még egy visszavágó is, a továbbjutásunk egyáltalán nincs garantálva. Figyelembe véve ellenfelünk erejét, nem engedhetjük meg magunknak az elbizakodottságot.”

„Szomorúak vagyunk az eredmény miatt, de senkit sem hibáztathatok hozzáállása, teljesítménye miatt – kesergett a mérkőzés után a City csapatkapitánya, Vincent Kompany. – Innen szinte lehetetlen továbbjutni, de és sohasem adom fel. Egyenlő létszámmal teljesen más volt a játék képe, de megfogyatkozva nem bírtunk az ellenféllel, amelynek csodás képességű játékosai vannak. De azt mondom, hogy ha a második mérkőzésen is így játszanak, mint most, még akkor is lesz esélyünk a továbbjutásra! Nyerhető mérkőzés lett volna ez is, de túlságosan tiszteltük az ellenfelet, és sok olyan esetet fújtak be szabálytalanságnak, amelyeket a bajnokikon simán továbbengednek.”

„Parádés eredményt értünk el, különleges győzelem volt ez számunkra, már csak azért is, mert hatalmas szurkolói nyomás alatt álltunk. Néhányan túl sokat beszéltek a mérkőzés előtt, de most mindenkinek bizonyítottunk, akik amiatt kritizáltak minket, hogy már nem vagyunk olyan jók, mint régen: Nos, ők csendben maradhatnak pár napra. A továbbjutás kérdése még nem dőlt el, a futballban soha nem lehet tudni, de az elmúlt három hétben nagyon-nagyon-nagyon jól ment nekünk” – üzengetett és értékelt a találkozót követő felszabadult pillanatokban a katalán középpályás, Cesc Fabregas.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MANCHESTER CITY (angol)–FC BARCELONA (spanyol) 0–2 (0–0)
G: Messi (54. – 11-esből), Dani Alves (90.)
Visszavágó: március 12.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik