BL: Immár egyenlő félként játszhatunk a Barcával - Lahm

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.22. 16:04
Immár egyenlő félként bocsátkozhat csatába a német Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a spanyol Barcelonával. Legalábbis Philipp Lahm, a bajorok válogatott védője szerint. A párharc első felvonását kedden Münchenben rendezik meg.

„Folyamatosan fejlődünk, egyre jobbak és erősebbek vagyunk, a keretünkben huszonnégy egyforma képességű játékos van. Bármelyik találkozón bármelyikünket nyugodt szívvel be lehet tenni akár a kezdőbe is” – mondta Lahm, aki szerint a 2008–2009-es BL-idény negyeddöntőjéből messzemenő szakmai következtetéseket nem lehet levonni. Akkor a későbbi győztes Barcelona 4–0-ra nyert a Bayern ellen az első, hazai mérkőzésén, az 1–1-et hozó müncheni visszavágót formalitássá silányítva ezzel.

„Ellentétben az akkori mérkőzéssel, most már egyenlő félként léphetünk pályára a Barcelona ellen, mert alkalmasak vagyunk arra, hogy felvegyük a versenyt. Az elmúlt években azt láttuk, hogy a Barcelona kiemelkedett az európai mezőnyből. De eközben a mi fejlődésünk is töretlen volt, tavaly és három éve bejutottunk a BL-döntőbe.”

A bajorok védőjében élénken él az előző sorozat emléke, amikor a müncheni(!) döntőt meglepetésre büntetőkkel elbukták az angol Chelsea-vel szemben.

„Levontuk a tanulságokat a Chelsea ellen elveszített döntőnknek. A futballban semmire sincs garancia, legfőképpen a végső győzelemre. Viszont most a futballfieszta garantált.”

Lahm is készül az ellenfél legjobbjára, a négyszeres aranylabdás Lionel Messire, akiről azt mondta: „a Barcelona Messivel jobban játszik, de azért ezt százalékban nem tudnám kifejezni”.

A védő szerint az egyenlő erők párharcában apróságok döntenek majd, ilyen lehet edzőjük, Jupp Heynckes nemzetközi rutinja.

„Edzőnknek nagy a hitele, de a következtetéseket majd a jövő héten tudjuk levonni ezzel kapcsolatosan.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik