BL: két kihagyott 11-es ellenére is kitömték a Celticet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 22:10
null
A Salzburgot kemény csatára késztette a Qarabag
A Red Bull Salzburg – soraiban Gulácsi Péterrel – egygólos hátrányba került a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén az azeri Qarabag otthonában.

A Qarabag győzelmét két brazil játékos, Danilo Dias és Reynaldo gólja szállította. Előbbi már a 2. percben betalált, amire sokáig nem tudott válaszolni a vendégcsapat, amely hiába játszott veszélyesebben. A 77. percben aztán megtört a jég, Jonatan Soriano bevette a hazaiak kapuját, ám hét perccel később Reynaldo ismét túljárt Gulácsi eszén, miután egy kontra végén eltolta mellette a labdát, és a Salzburg kapujába passzolt, így előnnyel várhatja a visszavágót az azeri bajnok.

A mérkőzés feszült hangulatban zajlott, háromszor is villant a piros lap, az első kettőt még az első félidőben osztotta ki az ukrán játékvezető – mindkét oldalra egyet-egyet –, míg a harmadikat Reynaldo kapta két perccel a gólja után.

A román bajnok Steaua döntetlennel tér haza Kazahsztánból, akárcsak a ciprusi APOEL Finnországból, pedig mindkét csapat két-két gólt szerzett. A Zenit ennél is rosszabbul járt: az orosz Premjer-liga 2. helyezettje kikapott Limassolban az AEL-től, ráadásul a szentpétervári csapatból a gól után kiállították Axel Witselt, így rá a visszavágón nem számíthat André Villas-Boas.

Nagy lépést tett a playoff-körbe jutás felé a Lille, amely Sébastien Corchia és a csereként beállt Ryan Mendes góljával 2–0-ra nyert Zürichben a Grasshoppers vendégeként. A svájci csapat számára most érdemes elővenni a történelemkönyvet, ugyanis a Szöcskék névre hallgató együttes egyike annak a nyolcnak, amely végrehajtotta azt a bravúrt európai kupában, hogy hazai 0–2 után továbbjutott (1998–1999-ben a Fiorentina ellen, a visszavágón 0–3).

Ugyancsak a nem bajnoki ágon szerzett idegenben előnyt a Besiktas, amely 2–1-re nyert a Feyenoord otthonában. Mustafa Pektemek gólja után a második félidőben Kerim Koyunlu lövését követően megpattant a labda Khalid Boulahrouz lábán, és a kapuban kötött ki. A rotterdami csapat némi szerencsével tartotta életben reményét, amikor a 95. percben Ramon Motta összehozott egy tizenegyest, Mitchell Te Vrede pedig a jobb alsóba továbbított.

Varsóban nagyszerű hangulatban, telt ház előtt rendezték meg a Legia–Celtic mérkőzést, és a lengyel bajnok kitömte a skótot. A hazai csapat 4–1-es sikere egyrészt teljesen megérdemelt, másrészt meg kell jegyezni, hogy az eredmény még a „kelták” számára kedvező, hiszen lengyel részről a horvát csapatkapitány, Ivica Vrdoljak két tizenegyest is kihagyott (előbb mellé lőtt, majd Fraser Forster védett)!

Pedig a 8. percben Callum McGregor még a vendégeknek szerzett vezetést nagyszerűen eltalált lövéssel, ám Miroszlav Radovics révén pillanatokkal később jött az egyenlítés. A szerb még az első félidőben duplázott, s miután Efe Ambrose-t a szünet előtt egyértelmű, utolsó emberes buktatásért kiállította a játékvezető, a folytatásban a Legia – Vrdoljak hibái ellenére is – uralta a játékot. A hazai gólok közül kiemelkedett a harmadik: Micha Zyro fejese előtt Radovics ezen a szinten megalázó módon űzött bolondot a védőjéből, és adott be – nem kérdés, hogy ki volt a meccs embere.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK, BAJNOKI ÁG
Aktobe (kazah)–Steaua Bucuresti (román) 2–2
(Korobkin 58., Arzumanjan 88., ill. Keserü 44., Prepelita 79.)

A mérkőzés összefoglalója:



Qarabag (azeri)–Salzburg (osztrák) 2–1 (Danilo Dias 2., Reynaldo 86., ill. Soriano 77.)

A mérkőzés összefoglalója:



HJK Helsinki (finn)–APOEL (ciprusi) 2–2 (D. Savage 11., 45+1. – a másodikat 11-esből, ill. De Vincenti 71., Sheridan 74.)

A mérkőzés összefoglalója:



Ludogorec Razgrad (bolgár)–Partizan Beograd (szerb) 0–0


A mérkőzés összefoglalója:


AaB Aalborg (dán)–Dinamo Zagreb (horvát) 0–1 (Brozovic 49.)

Brozovic gólja:


Maribor (szlovén)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–0 (Bohar 95.)

Bohar gólja:

Legia Warszawa (lengyel)–Celtic (skót) 4–1 (Radovics 10., 36., Zyro 84., Kosecki 91., ill. McGregor 8.)

A mérkőzés összefoglalója:

3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK, NEM BAJNOKI ÁG
AEL Limassol (ciprusi)–Zenit (orosz) 1–0 (Gikiewicz 64.)

Gikiewicz gólja:



Dnipro (ukrán)–FC Köbenhavn (dán) 0–0

Balhé a Dnipro meccsén:

Grasshoppers (svájci)–Lille (francia) 0–2 (Corchia 29., R. Mendes 49.)

A mérkőzés két gólja:


Feyenoord (holland)–Besiktas (török) 1–2 (Te Vrede 95. – 11-esből, ill. Mustafa Pektemek 13., Kerim Koyunlu 71.)

A mérkőzés összefoglalója:



Standard Liege (belga)–Panathinaikosz (görög) 0–0

A mérkőzés összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik