BL: ha továbbjut a Fradi, szinte biztosan a Dinamóval játszik

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 21:44
null
A zágrábiak fél lábbal már a harmadik fordulóban (Fotó: GNK Dinamo)
Nagy lépést tett a továbbjutás felé a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a Dinamo Zagreb, amely 2–0-s győzelmet aratott a Szaburtalo Tbiliszi vendégeként a párharc első, grúziai mérkőzésén.

A kiegyenlített első félidőt követően a Dinamo a második játékrészben sem játszott óriási fölényben, de szerzett két gólt, amivel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. A 67. percben Mislav Orsic fejesével került előnybe a zágrábi együttes, majd Bruno Petkovic – aki márciusban pályára lépett a horvát válogatottban a mieinkkel szemben elveszített budapesti Európa-bajnoki selejtezőn – értékesített egy tizenegyest.

A GÓLOK

A vendégeknél nem játszott a korábbi ferencvárosi Emir Dilaver, valamint a spanyol Dani Olmo sem, akit a Dinamo a keddi hírek szerint szeretne megtartani, de az is előfordulhat, hogy a következő hetekben több tízmillió euróért értékesíti valamelyik topligába.

A zágrábiak az elmúlt hétvégén a bajnokságot is győzelemmel kezdték: hazai pályán 3–0-ra intézték el városi riválisukat, az NK Lokomotivát, s Orsic és Petkovic azon a mérkőzésen is betalált.

Ha a Dinamo továbbjut, a Ferencváros–Valletta FC párharc győztesével találkozik a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

A nem bajnoki ágon a PSV úgy verte meg 3–2-re hazai környezetben a svájci ezüstérmes Baselt, hogy a 89. percben 2–1-re még a vendégek vezettek.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG
Szaburtalo Tbiliszi(grúz)–DinamoZagreb(horvát) 0–2
(Orsic 67., B. Petkovic 78. – 11-esből)
The New Saints(walesi)–FC Köbenhavn(dán) 0–2
(Szotiriu 18., Skov 61. – 11-esből)
Szutjeszka Niksics(montenegrói)–APOEL(ciprusi) 0–1 (De Vincenti 42. – 11-esből)
NEM BAJNOKI ÁG
PSV(holland)–FCBasel(svájci) 3–2 (Bruma 14., Lammers 89., Malen 93., ill. Al. Ajeti 45+1., Alderete 79.)
Viktoria Plzen(cseh)–Olympiakosz Pireusz(görög) 0–0
A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik