BL: Gulácsiék a csoport élén akarnak végezni

Vágólapra másolva!
2019.12.09. 18:19
null
Gulácsi minél tovább akar a BL-ben szerepelni (Fotó: AFP)
Kedd (és szerda) este rendezik meg a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulóját, amelyben a már biztosan továbbjutó RB Leipzig a csoportban jelenleg harmadik helyen álló Lyon otthonába látogat. A találkozó előtt a lipcsei klub honlapja beharangozó cikkében megszólaltatta – többek között – a csapat kapusát, a magyar válogatott Gulácsi Pétert is, aki elmondta: céljuk a csoport első helyének megőrzése.

 

Az első helyhez Gulácsiéknak minimum egy pontra van szükségük, ha kikapnak, akkor az egymás elleni mérleggel a Lyon megelőzi őket. Noha a találkozó a már továbbjutó lipcseiek esetében talán nem tűnhet olyan fontosnak, Gulácsi Péter ezt nem így látja.

A magyar válogatott kapusa szerint igenis fontos a keddi mérkőzés, hiszen a legjobb 16 sorsolásakor nem mindegy, hogy első vagy második helyen végez egy csapat, emellett fontos UEFA-koefficienseket lehet gyűjteni a Lyon elleni győzelemmel is.

„Valóban talán nem rajtunk van a nagyobb nyomás, ám ettől még ez a meccs is kiemelt számunkra, hiszen fontos pontokat gyűjthetünk a klubnak és a Németország számára is. A legjobb tizenhat között szeretnénk a visszavágót hazai pályán játszani, ez a célunk, ehhez a csoport élén kell végeznünk” – idézte a klub honlapja a 29 éves kapust.

Az rblive.de írásában megszólaltatja Marcel Halstenberget is, aki elárulta, ő mindenképpen „egy nagy csapattal” szeretne játszani a 16 között, s példaként említi a Real Madridot. „Minden futballistának az álma, hogy a legnagyobbak ellen játsszon” – mondta a balbekk.

Vele szemben Gulácsi Péter teljesen más véleményen van, ő ugyanis úgy gondolja, szeretne minél tovább a Bajnokok Ligájában védeni.

„A lehető legtovább akarunk eljutni a sorozatban. Ehhez segítséget nyújthatna, hogy olyan ellenfelet kapnánk a sorsoláson, aki picit gyengébb, vagy legalábbis papíron verhetőnek mondhatjuk” – árulta el a 31-szeres magyar válogatott kapus.

G-CSOPORT
DECEMBER 10., KEDD
21.00: Benfica (portugál)–Zenit (orosz)
21.00:Lyon (francia)–RB Leipzig (német)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. RB Leipzig 5 3 1 1 8– 6 +2 10
2. Zenit 5 2 1 2 7– 6 +1 7
3. Lyon 5 2 1 2 7– 6 +1 7
4. Benfica 5 1 1 3 7–11 –4 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik