BL: De Bruyne szerint „oké volt” a csapatbusz megtámadása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 11:26
null
Üveges és dobozos fogadtatás a City buszának Liverpoolban (Fotó: AFP)
Mint arról korábban beszámoltunk, szerda este a Liverpool–Manchester City BL-negyeddöntő előtt a Liverpool drukkerei megtámadták és tönkretették a vendégeket szállító buszt. Az incidens során a City játékosai és a klub alkalmazottai nem sérültek meg, ám a BBC beszámolója szerint két rendőrtiszt igen, ráadásul a busz használhatatlan lett.

A 3–0-ra elvesztett találkozó után a vendégek menedzsere, Pep Guardiola elmondta, nem érti a történteket, míg a City középpályása, a mérkőzést végigjátszó Kevin De Bruyne számára nem jelent különösebb problémát a busz letámadása.

„Normális esetben, amikor a rendőrség tudja, hogy mi fog történni, igyekszik megakadályozni azt. Ez most nem történt meg, nem erre számítottam. A buszunk gyakorlatilag használhatatlanná vált, és ez nem valami olyasmi, amit egy ilyen nagy presztízsű klubtól vár az ember. Persze, tudom, hogy nem a klub tehet a történtekről, hanem egy, kettő, vagy talán három ember, mindenesetre remélem, hogy nem ismétlődik meg hasonló a jövőben” – fogalmazott a spanyol szakember.

A Manchester City több játékosa is igyekezett elbagatellizálni az esetet – például a City két belga kiválósága. A csapatkapitány Vincent Kompany szerint nem volt rájuk hatással a támadás a mérkőzés során, míg honfitársa, Kevin De Bruyne igazán meghökkentő véleményt alkotott.

„Ez oké volt. Nem érdekel, ha a szurkolók ilyesmit csinálnak. Volt részem már korábban hasonló támadásban pár alkalommal. Amíg senkinek nem esik bántódása, addig részemről semmi probléma nincs. A játékosok számára nem változtat semmin a busz megtámadása” – jelentette ki a támadó középpályás, aki a nyilatkozat időpontjában minden bizonnyal még nem értesült a két megsérült rendőrről.

A liverpooli rendőrség mindenesetre közleményében jelezte, hogy mindkét klubbal szorosan együttműködve igyekszik mielőbb megtalálni az elkövetőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik