Isco varázsolt, Bale robogott, Díaz csavart, a Real elsöpörte a Romát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.19. 20:55
null
Isco és Bale is kulcsszerepet játszott a Real-győzelemben (Fotó: AFP)
A 2018–2019-es labdarúgó Bajnokok Ligája 1. fordulójában simán nyert a címvédő Real Madrid: a királyi gárda Isco, Gareth Bale, valamint Mariano Díaz góljával 3–0-ra legyőzte az AS Romát. A G-csoport másik mérkőzésén a CSZKA Moszkva kétgólos hátrányból felállva mentett pontot Plzenben, és játszott 2–2-es döntetlent.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Roma (olasz) 3–0 (1–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion, 69 251 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Isco (45.), Bale (58.), Mariano Díaz (91.)

Viktoria Plzen (cseh)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–2 (2–0)
Plzen,
Doosen Aréna, 11 312 néző. Vezette: Bastien (francia)
Gólszerző: Krmencík (29., 41.), ill. Csalov (49.), Vlasic (95. – 11-esből)

REAL MADRID–AS ROMA

Címvédőként nekivágni a Bajnokok Ligája csoportkörének – jól megszokott szituáció a Real Madridnál. Címvédőként, ám Cristiano Ronaldo nélkül – azért ez új. Ronaldo BL-csoportköre pocsékul kezdődött (kiállították a Valencia–Juventus mérkőzésen), a Realé viszont már sokkal jobban.

A madridi csapat az első félidőt jókora erőbedobással nyitotta a Roma ellen és hamar vezetést is szerezhetett volna, mert egy remek Toni Kroos, Gareth Bale összjátékot a vendégek csak néztek, ám a walesi lövése elsuhant a bal kapufa mellett. Jobb volt a Real, a Roma védelme pedig látványosan ingatag, így az olasz csapat az első negyedóra után megkönnyebbülten fújtathatott – mivel nem került hátrányba.

A félidő közepe kiegyenlítettebb játékot hozott, a hajrá viszont ismét Real-lehetőségeket. Robin Olsen egy ideig még állta a sarat, ám a 45. percben Daniele De Rossi összehozott egy szabadrúgást saját tizenhatosa előtt, s Isco egészen gyönyörű gólt csavart a kapu jobb oldalába. Az egyébként igen jó teljesítményt nyújtó Olsen csak nézett (1–0).

A második félidőre sem változott sokat a kép: bár a Roma vezetett egy remek kontrát (Cengiz Ünder lövését Keylor Navas védte), a Real Madrid kénye-kedve szerint vitte végig a támadásokat és alakított ki helyzeteket. Gareth Bale eltalálta a kapufát, Luka Modric kihagyott egy helyzetet, majd ők ketten összehozták az 58. percben a második hazai gólt: a horvát karmester kitűnő ütemben tálalt a walesi szélső elé, aki elviharzott a bal oldalon, majd magától értetődő természetességgel kilőtte a hosszú alsó sarkot (2–0).

A találkozó további része tulajdonképpen formalitás volt: Julen Lopetegui korai pihenőt adott Bale-nek majd Modricnak, Marco Asensio bemutatta az este legnagyobb cselét, majd Mariano Díaz egy gyönyörű csavarással a 92. percben megszerezte a harmadikat (3–0) – a Real Madrid rendkívül magabiztos, háromgólos győzelemmel nyitotta a BL-csoportkört.

A találkozó összefoglalója:

VIKTORIA PLZEN–CSZKA MOSZKVA

A Viktoria Plzen közel öt év elteltével játszhatott újra BL-csoportmeccset, és az ellenfél – ahogy 2013 decemberében – most is a CSZKA Moszkva volt. Az már csak a hab a tortán, hogy a 94. percig úgy állt, a csehek most is 2–1-re megverik a CSZKA-t.

A plzeniek az első félidőben Michal Krmencík duplájával kétgólos előnybe kerültek, az oroszok a szünetben csereként pályára lépő Fjodor Csalov góljával a második félidő elején szépítettek. A találkozó hajrájában a francia Benoit Bastien játékvezető előbb nem adta meg a moszkvaiak egyenlítő gólját, majd a 94. percben befújt egy büntetőt az oroszoknak – egyik eset sem tűnt egyértelműnek. A tizenegyest Nikola Vlasic váltotta gólra, ezzel egy pontot szerzett csapatának – a nagyot küzdő csehek két pont elhullajtását bánhatják.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 1 1 3–0 +3 3
2. CSZKA Moszkva 1 1 2–2 0 1
3. Viktoria Plzen 1 1 2–2 0 1
4. Roma 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik