Ötcsillagos Real Madrid, Benzema belépett a kétszázasok táborába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 20:54
null
Benzema 200. és 201. gólját szerezte meg Real-mezben (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G jelű csoportjában a címvédő Real Madrid kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott a cseh bajnok Viktoria Plzen otthonában. A Plzen elvesztette matematikai esélyét is a nyolcaddöntőbe jutásra, a Real Madrid és a CSZKA Moszkva otthonában 2–1-re győző AS Roma 9 ponttal áll a továbbjutó helyeken.

VIKTORIA PLZEN–REAL MADRID

Kezdésként alaposan ráijesztett a Viktoria a Real Madridra: a plzeniek a 9. percben kis híján megszerezték a vezetést, ám előbb Patrik Hrosovsky beadása Nacho lábáról a lécre pattant, majd Roman Procházka benyesett labdájáról maradt le centikkel Tomás Chory.

Az első 20 perc inkább a Plzené volt, ám a 21.-ben jött Karim Benzema, és egy varázslatos egyéni megmozdulással megváltoztatta a mérkőzés képét. A francia csatár a bal oldalról indított szólót, egy csellel világgá küldte Procházkát, egy másikkal kilépett a védők közül, majd higgadtan a kapuba lőtt, megszerezve 200. gólját a Real Madrid mezében (0–1). Ezt a gólhatárt Benzema előtt csak Cristiano Ronaldo, Raúl, Alfredo Di Stéfano, Carlos Santillana, Puskás Ferenc és Hugo Sánchez érte el a Realban!

A góltól előbb megzavarodott, majd összeomlott a Viktoria Plzen, sorra jöttek a hazai hibák, a vendéghelyzetek – és a madridi gólok. A 23. percben Casemiro maradt egyedül egy szöglet után, s bólintott a kapuba (0–2), a 37.-ben Bale előkészítése után Benzema megszerezte második gólját (0–3), a 40. percben pedig megfordultak a szerepek, Benzema csúsztatása után lőtt a kapuba Bale (0–4). Közben a csehek Milan Havelt is elvesztették, akit még a félidő elején Sergio Ramos csapott könyökkel orrba, de úgy, hogy a cseh játékos orrából sugárban ömlött a vér. A pályán a játékot tekintve sem volt kegyelem, a Plzen jó kezdés után teljesen megzuhant, a címvédő egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést.

A humoruknál levő hazai szurkolók az „Ötöt nekik!” rigmussal nyitottak a második félidőben, de nyilvánvalóan ők sem gondolták komolyan – ha valamire, akkor egy felkészülési találkozóra emlékeztetett leginkább a folytatás. A Real Madrid megbízott edzője, Santiago Solari le is hívta kulcsembereit: előbb Ramos, majd Benzema kapott pihenőt.

A gólok így sem apadtak el teljesen: a 67. percben egy kontra után a csereként beállt Vinícius Júnior hagyta ott a labdát Toni Kroosnak, aki egészen remek mozdulattal emelt balról a hosszú sarokba (0–5), kialakítva ezzel a végeredményt. Solari a Király-kupa és a spanyol bajnokság után a Bajnokok Ligájában is kapott gól nélkül megnyert mérkőzéssel kezdett, a Viktoria Plzen története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el európai kupamérkőzésen.

CSZKA MOSZKVA–AS ROMA

Az AS Roma már a 4. percben megszerezte a vezetést Moszkvában Kosztasz Manolasz fejes góljával (0–1). A CSZKA nem zuhant össze a korai kapott góltól, és több nagy helyzetet is kialakított, majd a második félidő elején Arnór Sigurdsson találatával egyenlített (1–1).

Ám a moszkvai öröm nem tartott sokáig: az 56. percben Hördur Magnússon megkapta a második sárga lapját, majd az 59. percben Lorenzo Pellegrini éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel visszaszerezve az előnyt – s mint utóbb kiderült, megszerezve a győztes gólt – a vendégeknek (1–2).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Viktoria Plzen (cseh)–Real Madrid (spanyol) 0–5 (0–4)
Plzen, Doosan Arena, 11 483 néző. Vezette: Aytekin (német)
Gólszerző:
Benzema (21., 37.), Casemiro (23.), Bale (40.), T. Kroos (67.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
CSZKA Moszkva (orosz)–AS Roma (olasz) 1–2 (0–1)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 64 454 néző, Vezette: Cakir (török)
Gólszerző: A. Sigurdsson (50.), ill. Manolasz (4.), Lo. Pellegrini (59.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 4 3 1 10– 2 +8 9
2. Roma 4 3 1 10– 4 +6 9
3. CSZKA Moszkva 4 1 1 2 4– 7 –3 4
4. Viktoria Plzen 4 1 3 3–14 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik