BL, G-csoport: Gulácsiék kiütéses sikert arattak Monacóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 22:38
null
Gulácsi Péter egyszer hibázott, de ez is belefért az RB Leipzignek (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig pazar első félidőt produkálva 4–1-re legyőzte az AS Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, így megőrizte esélyét a továbbjutásra. A csoport másik mérkőzésén a Besiktas a Porto elleni 1–1-es döntetlennel bebiztosította nyolcaddöntős részvételét, egyúttal a csoportelsősségét is.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Besiktas–Porto 1–1 (Talisca 41., ill. Felipe 29.)
Monaco–RB Leipzig 1–4 (Falcao 43., ill. Jemerson 6. – öngól, Werner 9., 31. – a második 11-esből, N. Keita 45.)

BESIKTAS–PORTO

A Monaco ellen elszalasztotta az esélyt, a Porto ellen azonban ismét megkapta a történelmi lehetőséget a Besiktas, amely korábban soha nem jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből (legutóbb az 1986–1987-es BEK-idényben jött össze a legjobb nyolc közé kerülés török szempontból: a Besiktas akkor egy albán gárdát vert ki, majd a nyolcaddöntőben egy ciprusi nem állt ki ellene...).

Az isztambuliak a fentiek tudatában vetették bele magukat a küzdelembe, valósággal nekirontottak a Portónak, amely alig tudta megtartani a labdát. José Sának először a 19. percben kellett játékba avatkoznia, Ryan Babel lövését elég érdekes mozdulattal hárította, abban viszont szerencséje volt, hogy a kipattanó után végül nem a kapuban kötött ki a labda.

A vezetést némi meglepetésre mégis a vendégek szerezték meg, Ricardo Pereira centerezése után Felipe remek mozdulattal tekert 12 méterről a hazaiak kapujába (0–1).

Nem sokat kellett várni az elsősorban Babel és Ricardo Quaresma révén sok gondot okozó Besiktas válaszára, bő tíz perccel később Cenk Tosun kapott jó indítást a bal szélen, aki egy pofátlan esernyőcsel után három védő gyűrűjében középre játszotta a labdát, az érkező Anderson Taliscának pedig nem esett nehezére a kapuba továbbítani (1–1).

A fordulás után szinte rögtön megszerezhette volna a vezetést a török együttes, Babel óriási lövése azonban a lécen csattant, majd pár perccel később Quaresma villanása után védett nagyot a portugálok kapusa.

Ezután a Porto lőhetett volna gólt, Ricardo Pereira azonban hatalmas helyzetben, a tizenegyespontról csúnyán a kapu mellé tekert külsővel.

A hajrában már nem erőltette igazán a támadásokat a Besiktas, amely a döntetlennel is továbbjutott – csoportelsőként! –, a Porto viszont még nem lehet nyugodt, különösen az RB Leipzig meccse miatt...


AS MONACO–RB LEIPZIG

A német együttes ugyanis parádésan futballozva kiütötte a Monacót az esti mérkőzésen. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején...

A Gulácsi Péterrel felálló lipcsei együttes már a mérkőzés elején megmutatta, hogy bizony komolyan gondolja a továbbjutást érő második hely megszerzését, és már a 7. percben megszerezte a vezetést, igaz, ehhez kellett a szerencse – vagy monacói szemszögből balszerencse – is. Egy jobb oldalról érkező beadásba Jemerson ért bele úgy, hogy a labda a bal sarokban pihent meg (0–1).

A Monaco még fel sem ocsúdott a kapott gólból, máris jött a következő: a vendégek a félpályánál szereztek labdát, és öt a kettőben vihették a védelemre a labdát, amelyet végül Timo Werner lőtt a jobb sarokba (0–2).

A félidő utolsó harmada szintén eseménydúsra sikeredett, előbb a német csatár növelte tizenegyesből az előnyt, majd Radamel Falcao szépített – sajnos Gulácsi Péter rosszul mozdult ki a kapujából –, végül Naby Keita fordult be gyönyörűen két védő között, és állította vissza a háromgólos különbséget (1–4).

Az első félidei góleső után a második játékrészben „csöndben maradtak” a felek, így az RB Leipzig végül 4–1-re nyert Monacóban, és megőrizte az esélyét a továbbjutásra.

Az utolsó fordulóban a németek a már továbbjutott Besiktast, míg a Porto a biztosan a kvartett utolsó helyén végző Monacót fogadja – Gulácsiéknak több pontot kell szerezniük a portugál csapatnál, mivel az egymás elleni összevetésben jobb a Porto.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Besiktas–Porto 1–1 (Talisca 41., ill. Felipe 29.)
Monaco–RB Leipzig 1–4 (Falcao 43., ill. Jemerson 6. – öngól, Werner 9., 31. – a második 11-esből, N. Keita 45.)

Az utolsó fordulóban (december 6.)
RB Leipzig–Besiktas
FC Porto–Monaco

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Besiktas 5 3 2 0 9–4 +5 11
2. Porto 5 2 1 2 10–8 +2 7
3. RB Leipzig 5 2 1 2 9–9 0 7
4. Monaco 5 0 2 3 4–11 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik