BL, G-csoport: Gulácsi érdekes gólt kapott, ikszelt a Leipzig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.13. 22:49
null
Érdekes gólt kapott Gulácsi Péter (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának első fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a legutóbbi szezonban az elődöntőig menetelő Monacóval, míg a Besiktas 3–1-es győzelmet aratott az FC Porto vendégeként.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FC Porto (portugál)–Besiktas (török) 1–3 (Tosics 21. – öngól, ill. Talisca 13., Tosun 28., Babel 86.)
RB Leipzig (német)–Monaco (francia) 1–1 (Forsberg 32., ill. Tielemans 34.)

RB LEIPZIG–MONACO 1–1

Napra pontosan nyolc évvel azután, hogy 1–0-ra legyőzte az FSV Budissa Bautzent a német ötödosztályban, lejátszotta története első Bajnokok Ligája-mérkőzését az RB Leipzig, melynek kapujában Gulácsi Péter állt az előző szezonban az elődöntőig menetelő Monaco ellen. A lipcsei együttesnél nagyon készültek a meccsre, már mindenki a BL-himnuszt várta, amikor a németek a Twitteren világgá kürtölték, hogy Yussuf Poulsen 2021-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal.

Gulácsi stabilan védett a Monaco ellen (Fotó: AFP)
Gulácsi stabilan védett a Monaco ellen (Fotó: AFP)

A nagy bejelentés után kezdődhetett a meccs, amelyen Emil Forsberg találatával a hazaiak a 32. percben megszerezték a vezetést – lehet, hogy a svéd támadó lesről indult –, ám a Monaco alig több mint egy perccel később Youri Tielemans révén egyenlített. A szakemberek szerint fényes jövő előtt álló 20 éves támadó fejjel vette célba közelről Gulácsi kapuját, a magyar kapus bravúrral védett, a kipattanóra azonban „nem ért le” időben, így az ifjú belga bepöckölte a labdát.

A második félidőben már csak helyzetekig jutottak a csapatok, a döntetlen összességében igazságosnak mondható.

FC PORTO–BESIKTAS 1–3

Remekül kezdett a Besiktas Portóban: Ricardo Quaresma adott be a jobb oldalról mesterien, s az érkező Talisca az ötösről elemi erővel stukkolt a kapu közepébe, egyenesen a léc alá. Sokat azonban nem kellett várni a portugálok egyenlítő góljára: Alex Telles tekert középre egy szögletet, Dusko Tosics pedig balszerencsés mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát. (1–1)

Török öröm: a Besiktas győzni tudott a Porto vendégeként (Fotó: AFP)
Török öröm: a Besiktas győzni tudott a Porto vendégeként (Fotó: AFP)

A 28. percben aztán Cenk Tosun jó 25 méterről lőtt Iker Casillas kapujába, a szünetben így a törököknél volt az előny. A fordulás után bebiztosította győzelmét a Besiktas: Álvaro Negredo gurított középre a jobb oldalról, Ryan Babel pedig tizenegy méterről a jobb alsóba gurított precízen. (1–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik