Vereség Moszkvában, ez nem a Real Madrid ősze...

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 20:50
null
Egy gól, három pont, kikapott Moszkvában a címvédő (Fotó: AFP)
A CSZKA Moszkva nagy meglepetésre legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája G-csoportjának második fordulójában. A Roma simán otthon tartotta a három pontot a Viktoria Plzen ellen.


BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

G-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Real Madrid (spanyol) 1–0 (1–0)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion. V: Hategan (román)
G: Vlasic (2.)
K: Akinfejev (95., CSZKA Moszkva)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A sérült Gareth Bale, Isco, Marcelo, Sergio Ramos négyes nélkül utazott el a nem éppen csúcsformát mutató BL-címvédő Real Madrid Moszkvába, ahol a házigazdának hasonló okokból hiányzott kilenc játékosa – még ha ott nem is kérkedhetett ilyen sztárokkal a sérültlista.

Most debütált a királyi gárdában a 21 éves, saját nevelésű balhátvéd, Sergio Reguilón, aki már a 2. percben közvetlen közelről nézhette, ahogyan Nikola Vlasic gólt szerez, de ez a találat nem a fiatal spanyol hibájából született, hanem két világbajnokéból, Raphaël Varane-éből és főleg a labdát hátrafelé pontatlanul küldő Toni Krooséból. Meglepő módon nem rázta meg magát a gól után a Real, vagy ha meg is rázta, akkor csak az 5 Celsius-fokos hidegtől didergett picit, mert fölényben maradt a CSZKA.

A legújabb orosz csatárígéret, a húszesztendős Fedor Csalov mind a két kapu előtt főszereplő volt: előbb elpuskázott egy ziccert, majd a saját oldalon mentett a gólvonal előtt egy Nacho-fejest követően.

Szép lassan bemelegedtek a spanyolok, közel hetven százalékban övék volt a labda, Reguilón passzából Casemiro a kapufát is megdöngette, majd Karim Benzema teker centiméterekkel a bal felső sarok fölé, aztán a lécre fejelte Reguilón beadását.

A fordulást követően a vendégmester Julen Lopetegui beküldte a Luka Modric, Mariano Díaz kettőst Casemiro és Lucas Vázquez helyére, de csak még rosszabbul futballozott a Real, amely összességében már 300 perc fölé tornászta saját góltalanságát.

A hajrában Modric hibázott ziccert, fejjel, majd Díaz fejelt a jobb oldali kapufára egy beadást, Varane meg három méterről sem tudott a kapuba fejelni: ez nem a Real Madrid mérkőzése volt, ez nem a Real Madrid ősze...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN:

Roma (olasz)–Viktoria Plzen (cseh) 5–0 (2–0)
Róma, Olimpiai Stadion. Vezette: Raczkowski (lengyel)
Gólszerző: Dzeko (3., 40., 92.), Ünder (64.), J. Kluivert (73.)

Az olasz fővárosban a Roma úgy győzte le a Viktoria Plzent, ahogy egy igazi nagycsapatnak hazai pályán le kell győznie egy olyat, amely már annak is örül, hogy ott lehet a főtáblán, és ilyen nagy csapatokkal játszhat. Edin Dzeko triplázott, Cengiz Ünder a csehek fáradt védelmének lassúságát, Justin Kluivert pedig Matus Kozácik kapus rendkívül suta védése után paskolta be a kapuba a kipattanót.

Győzelme után a Roma a csoport második helyén áll.

AZ ÁLLÁS
1. CSZKA Moszkva 2 1 1 3–2 +1 4
2. Roma 2 1
1 5–3 +2 3
3. Real Madrid
2 1
1 3–1 +2 3
4. Viktoria Plzen 2
1 1 2–7 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik