BL: Fontos lépést tettünk a harmadik hely megszerzése felé - Kezsman

Vágólapra másolva!
2011.09.14. 09:19
Címkék
Pavel Vrba, a cseh Plzen vezetőedzője és Mateja Kezsman, a fehérorosz BATE Boriszov szerb csatára is úgy érzi, csapatának meg kellett volna nyernie a kedd esti prágai Bajnokok Ligája-összecsapást, amely végül 1–1-gyel zárult. A két csapat a H-csoportban a Milannal és a Barcelonával küzd a pontokért, s a két nagyágyú mögött feltehetően a 3. helyért.

„Érezni lehetett a két csapaton, hogy fontos számára a BL-nyitány, a BATE és mi is nagyon idegesek voltunk, egyik együttes sem akart kikapni, a védelmek uralták a játékot – mondta Pavel Vrba, a Plzen vezetőedzője. – Kár, hogy az első félidőben megszerzett vezetésünket nem tudtuk megtartani, két nagy helyzetünk is volt, de nem tudtuk növelni az előnyünket. A BATE a hátul elkövetett egyetlen hibánkból gólt szerzett, de butaság lenne ezért felelősségre vonni a játékosaimat. Ez a Bajnokok Ligája, teljesen más a színvonal, mint a cseh bajnokságban, és attól tartok, ennél csak nehezebb meccseink lesznek."

A BATE legismertebb játékosa, a szerb Mateja Kezsman elismerte, hogy a Prágában megszerzett pont nagyon fontos lehet az Európa-liga-szereplést jelentő harmadik helyezés megszerzése szempontjából.

„Nagyon fontos pontot szereztünk, a harmadik hely megszerzése a célunk, és ehhez a cseheket kell megelőznünk – mondta Kezsman. – Persze a Milan nagyon rapszodikus tud lenni, s ha a saját játékunkat játsszuk, el lehet kapni, s a következő meccsünkön, otthon a Barcelona ellen sem „feltett kézzel″ megyünk ki a pályára. Szerintem most is fantasztikusan játszottunk, remek kontrákat építettünk, nagy kár a Plzen góljáért, a semmiből jött az első félidő végén. Ez is mutatta, hiába vagyunk jobbak, a futballban bármi megtörténhet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik