Öngól, 11-esek, az albán kapus panenkázott: Fradi-búcsú a BL-től

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 19:20
null
Hoxha, az albánok kapusa volt a mezőny legjobbja (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének visszavágóján a Ferencváros az albániai 1–1-et követően hazai pályán is 1–1-et játszott a Partizani Tiranával, majd tizenegyesekkel búcsúzott az európai kupaküzdelmektől.
Böde ezúttal nem talált be (Fotó: Földi D. Attila)
Böde ezúttal nem talált be (Fotó: Földi D. Attila)

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–PARTIZANI TIRANA (albán)
1–1 (1–1), 11-esekkel 1–3
Groupama Aréna,
8752 néző. V: Tohver (észt)
G: Gera (13. – 11-esből), ill. Hüsing (40. – öngól)
Továbbjutott:
a Partizani 2–2-es összesítéssel, tizenegyesek után.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

DOLL VARIÁL, GERA GÓLT LŐ

Négy helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatát Thomas Doll az első mérkőzéshez képest, bekerült Böde Dániel, Florian Trinks, Varga Roland és Oliver Hüsing is. A Fradi szurkolói minden bizonnyal örültek a változtatásoknak, de nemcsak emiatt görbülhetett a szájuk mosolyra, a 12. percben ugyanis Cristian Ramírezzel szemben szabálytalankodtak az albánok a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Gera Zoltán váltotta gólra (1–0).

Majdnem hamar jött azonban a válasz, Leandro hibája után Realdo Fili került ziccerbe, ám elemelte a labdát Dibusz Dénes és a kapu mellett is. A Fradi nem sokkal később majdnem ismét tizenegyest végezhetett el, ám a játékvezető sípja néma maradt Böde egyértelmű buktatásakor.

Ezért nem járt tizenegyes – kulcspillanat volt (Fotó: Földi D. Attila)
Ezért nem járt tizenegyes – kulcspillanat volt (Fotó: Földi D. Attila)

MÁSODIK FRADI-GÓL, MÉGIS 1–1

Ahelyett hogy eldőlt volna a továbbjutás, tényleg jött a hideg zuhany. Labinot Ibrahimi beadása után Hüsing olyan pechesen törte el a labdát, hogy az a saját kapujában kötött ki (1–1). Miután Michal Nalepa gyengén játszott Tiranában, a német védő bekerült a csapatba, de nagyot hibázott.

Doll nem volt túlzottan elégedett a látottakkal, éppen ezért kettőt is cserélt a szünetben, Pintér Ádám és Varga Roland helyett Nagy Dominik és Stanislav Sesták állt be. Nem volt nagy meglepetés a váltás, de teljesítménye alapján Lovrencsics Gergő is lejöhetett volna, ám a Lech Poznantól megszerzett szélső a pályán maradt.

A második játékrészt pedig sokkal jobban kezdte, mint az elsőt, kétszer is veszélyesen ment el a bal oldalon, az egyik alkalommal jobb külsővel tekert középre, Böde azonban hat méterről a kapu mellé fejelt.

KÉT CSATÁR, DE SZINTE SEMMI VESZÉLY,

A Fradi a 66. percben átállt kétcsatáros rendszerre, az ezúttal (a tavasszal mutatott teljesítményéhez képest) jobban játszó Trinks helyett érkezett a Hüsinghez és Lovrencsicshez hasonlóan új szerzemény Marco Djuricin.

Az FTC nyomott, a Partizani húzta az időt, és kivágta a labdát minden veszélyes szituációban. A rendes játékidőben még egy ziccerük volt a zöld-fehéreknek, ám Böde ballábas kísérletére leért a kapus, Gera tizenhatoson belüli kezezését pedig hála istennek nem vette észre a játékvezető – jött a hosszabbítás.

A ráadás, amely még kevesebb izgalmat hozott, mint az előtte lévő kilencven perc. Nagyon behúzódott a Partizani, így a Fradi többnyire átlövésekkel próbálkozott. A vendégek játékosai többször is kértek ápolást, hogy azzal is közelebb kerüljenek a tizenegyespárbajhoz. Sikerült nekik.

PANENKA, DRÁMA ÉS BÚCSÚ

Az FTC legutóbb 2003-ban vívott tizenegyespárbajt, akkor 1–1, 1–1 után kiesett az FC Köbenhavnnal szemben, 2001-ben a Hajduk Split ellen a BL-ben szintén búcsúztak tizenegyesekkel (0–0, 0–0, t: 5–4 a Hajduknak), és 1997-ben jutottak legutóbb tovább szétlövésben, a svéd Helsingborg ellen. Az Európa-bajnokság után magyar pályán is láthattak lutrit a nézők.

Amelynek az elején jött az albán kapus, Alban Hoxha, és „bepanenkázta” a labdát a kapuba, majd kivédett három tizenegyest is! Gera és Sesták kihagyta, és bár Nagy Dominik nem hibázott, Ramírez is rontott, a Ferencváros kiesett a Bajnokok Ligájából.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Doll a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik