BL: Ezt Zidane intelligens felfogásának köszönhetem – CR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 21:16
null
Buffon és Allegri is tiszteli az ellenfelet (Fotók: AFP)
Szombaton játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét Cardiffban: a címvédő Real Madrid a Juventusszal csap össze. Pénteken megtartották a hivatalos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, amelyen az olasz csapattól Massimiliano Allegri, Gianluigi Buffon és Dani Alves válaszolt az újságírók kérdéseire, míg a spanyolok részáről Cristiano Ronaldo és Zinedine Zidane kapott szót.

„Elképesztő a szeretet és a támogatás, ami a szurkolóktól irányul felénk, ez nagy plusz jelent számunkra – mondta a 39 éves Gianluigi Buffon. – Ez egy extra összetevő, ami a mérkőzésen, a nehéz pillanatokon átsegíthet minket és olyan energiát adhat, amiről talán nem is tudtunk, hogy bennünk van. Mindent meg kell tennünk a döntőben, ellen kell állnunk a Real Madrid nyomásának.”

„Óriási öröm lenne nyerni, mert az életben nincs is jobb, mint amikor megkapod a jutalmad, amiért tudod, mennyire keményen dolgoztál, mennyit izzadtál, ráadásul mindezt olyan társakkal, akikkel kapcsolatban szintén tudod, ők mennyire hajtottak ezért.”

A Juventus ikonja Cristiano Ronaldoról is elmondta a véleményét.

„Ő mindenki számára egy követendő példa. 39 éves vagyok, és azt hittem, már nem nagyon van mit tanulnom, ami az érzelmeket illeti, de őszintén szólva, ebben az évben, amikor Dani Alvessel beszéltem, rá kellett eszmélnem, hogy mennyi mindent tanultam, olyan dolgokat, amik eddig nem történtek meg velem. Remek, hogy olyan játékosok vannak körülöttem, mint CR vagy Dani Alves, akik rengeteget nyertek már, de mégis ugyanolyan alázatosan játszanak, sikerre éhesek maradtak, mert nagyon sokat tanulhatok tőlük.”

„A Real Madrid az utóbbi időben megnyeri a döntőit, míg mi elveszítjük, úgyhogy ez a meccs remek alkalom lesz arra, hogy megtörjük a hagyományt és fordítsunk a rekordokon. Nyugodtnak és magabiztosnak kell maradnunk, a saját egyensúlyunkat kell megtalálnunk. Lazítani kell és saját amgunkra koncentrálni, arra, hogy mire vagyunk képesek – az én módszeren legalábbis ez, ami az ilyen fontos összecsapások előestéjét illeti.”

„A riporterek gyakran jönnek a hasonlítgatásokkal, de nem gondolkozom azon, hogy Cristiano Ronaldóval egy szintre helyezzem magam. Teljesen mások vagyunk, a feladatunk is az. Ő támad, én védek. A lehető legtöbb, amit tehetek, hogy megfelelően védem a kapunkat. De hogy a szombati finálé Buffon és CR nagy csatája lenne? Erről szó sincs!”

Zinedine Zidane Buffon szerint győztes típus, de „ő sem nyert meg mindent” (Fotó: AFP)
Zinedine Zidane Buffon szerint győztes típus, de „ő sem nyert meg mindent” (Fotó: AFP)

Buffont egyáltalán nem lepte meg, hogy Zinédine Zidane a Real Madrid vezetőedzője lett.

„Már rengeteg legenda ellen volt szerencsém játszani. Gyakran van, hogy ezek a klasszisok a kispadon folytatják. A 2006-os vb-döntő óta eltelt tizenegy év, ám egyáltalán nem lep meg, hogy Zidane lett a Real trénere. Ő egy igazi győztes – játékosként is az volt, most pedig edzőként az. Persze nem nyert mindig, és remélem, hogy holnap sem diadalmaskodik.”

Massimiliano Allegri, az olasz csapat trénere elmondta, együttese egész évbenezért dolgozott, mindent bevet majd a sikerért.

„Rendkívül nehéz lesz győzni, hisz a Real Madrid a címvédő, ám mi tudjuk, mit építettünk fel a szezonban, és holnap jobban akarjuk majd a sikert, igyekszünk kicsit többet adni, mint az ellenfelünk. Hogy kezeljük azt, ami ránk vár? Nyugalommal. Egész évben ezért a találkozóért dolgoztunk. Ami a kezdőt illeti, még nem döntöttem. Lehet, kilencven perc lesz a meccs, de az is, hogy százhúsz. Az elmúlt hónapokban új játékrendszert építettünk fel, és nem mindegy, mennyi idő alatt akarsz dönteni. Mindkét lehetőségre gondolnom kell, ki kell találnom azt a taktikát, ami ahhoz kell, hogy a csapatom a teljes összecsapás alatt a legjobbját tudja nyújtani.”

Gareth Bale vagy Isco?

„Elemeztük Bale-t és Iscót is. Előbbi villámgyors, és ha megvan a területe, akkor halálos – vele három passzból át lehet szelni a pályát. Iscóval kevésbé kiszámítható, mint Bale, a spanyollal nehezebb »leolvasni« a Madrid játékát. Ő viszont kevesebb pluszt ad a csapatának a védekezésben. A statisztikák nem számítanak holnap. Ez egyetlen meccs, egyszerűen minden szempontból jobbnak kell lennünk, mint a Real Madrid.”

„Két éve is eljutottunk a döntőig, és meg is érdemeltük. Ugyanakkor talán nem voltunk elég motiváltak, nem volt meg a kellő magabiztosságunk, miután évekig csak szenvedtünk a Bajnokok Ligájában. A döntőben nem számoltunk vele, hogy nyerhetünk, nem volt esélyünk. Ezúttal azonban minden más – az előző kiírásban csak az utolsó pillanatban estünk ki a Bayern München ellen, évről évre javulunk, fejlődünk, ez az, ami változott.”

Cristiano Ronaldo frissebb, mint az előző néhány idény ugyanezen szakaszában (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo frissebb, mint az előző néhány idény ugyanezen szakaszában (Fotó: AFP)

Cristiano Ronaldo frissnek érzi magát a finálé előtt.

„Jól érzem magam, készen állok a nagy csatára, amelyben eldől, ki nyeri meg a sorozatot. A bajnoki cím megnyerése megnyugtatott minket. Történelmet akarunk írni azzal, hogy elsőként megvédjük a BL-címet – mondta Cristiano Ronaldo, akit Zinedine Zidane kilenc bajnokin pihentetett ebben a szezonban. – Nem is lehetnék frissebb, az előző szezonokban ugyanilyenkor kimerültebb voltam. Ezt Zidane intelligens felfogásának és a csapattársaimnak köszönhetem.”

A szezon során a 400. Real-gólját megszerző portugál már túl van a százon a Bajnokok Ligájában, Zinedine Zidane egyértelműen tőle várja azt a pluszt, amely eldöntheti a trófea sorsát.

„Még Cristianóra is ráfér, hogy olykor kevesebbet játsszon. Nem azért, mert nem bírná erővel, hanem azért, hogy a szezon végén, a legfontosabb meccseken csúcsformában legyen. Most fantasztikus” – mondta Zidane.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
20.45:
Juventus–Real Madrid (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n!)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik