BL: ezért nem jutott volna tovább a PSG, ha nem áll ki a Barca ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 15:44
null
A Paris Saint-Germain akkor sem jutott volna tovább, ha nem áll ki a visszavágóra – sőt, súlyos büntetéseket is kapott volna (Fotó: AFP)
Az elmúlt napokban több helyen is felvetődött, hogy a PSG jobban tette volna, ha nem áll ki a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára, hiszen ez esetben a hazai 4–0-s siker után idegenben „csak” 3–0-ra kapott volna ki, és továbbjut a francia csapat. Nos, az UEFA szabályzata szerint ez nincs így.

 

Az UEFA szabálykönyvének 27. cikkelye foglalkozik azzal az esettel, ha egy csapat megtagadja, hogy pályára lépjen.

• Ha egy csapat nem hajlandó pályára lépni, vagy felelős azért, hogy egy meccset ne játsszanak le végig, akkor az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága a találkozót nem veszi figyelembe, kizárja a vétkes klubot, és a következő büntetésekkel sújtja:
– az első, második vagy harmadik selejtezőkör előtt vagy alatt: 10000 euró
– a playoffkör előtt vagy alatt: 50000 euró
– a csoportkör előtt: 100000 euró
– a csoportkör alatt: 250000 euró (a minimum a kiemelkedő meccsek esetében)
– a nyolcaddöntő előtt vagy alatt: 350000 euró
– negyed- és elődöntő előtt vagy alatt: 500000 euró
– a döntő előtt vagy alatt: 1000000 euró

• Kivételes esetben az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága érvényesítheti az eredményt, ha az a vétkes csapat szempontjából kedvezőtlen kimenetelt hozna.

• Ha egy csapatot kizárnak vagy valamilyen okból nem tudja befejezni a csoportkört, akkor az eredményeit törlik és a pontjait elveszik.

• Minden esetben az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága további intézkedéseket tehet meg, ha a körülmények ezt indokolják.

• A klub, amely megtagadja a játékot vagy felelős azért, hogy a mérkőzést végig játsszák, elveszíti minden jogát az UEFA-tól érkező kifizetésekre.

• A károsult klub indokolt és jól dokumentált kérésére az UEFA megállapíthat kártérítési összeget a pénzügyi veszteség kompenzálására.

Mint ismert, a Barcelona drámai végjátékban 6–1-re nyert, és kiejtette a franciákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik