BL: Tudnánk két meccset is játszani hetente... – Rebrov

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2019.08.12. 17:17
null
Rebrov stratégiát vált a visszavágóra (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros kedvező helyzetből, 1–1-es állásról fogadja a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján kedd este a Groupama Arénában. A találkozó előtt egy nappal az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov és labdarúgója, Tokmac Nguen tartott sajtótájékoztatót. A mérkőzésen kívül természetesen Davide Lanzafame távozása is szóba került.

A Ferencváros vezetőedzőjétől, Szerhij Rebrovtól azt kérdezték először horvát újságírók, hogy vajon még mindig a Dinamo Zagreb számít-e a favoritnak, mint a párharc első meccse előtt?

„Szeretem mindig megvárni az első találkozót, elemezni, és aszerint készülni a visszavágóra. Nem szoktam azzal foglalkozni, ki a favorit: a Valletta ellen mi voltunk az esélyesek, ez nagy nyomást helyezett ránk, míg a Ludogorec ellen nem, mégis mi jutottunk tovább. Csak koncentrálnunk kell a saját játékunkra.”

A Zagrebről elmondta: ilyen kemény ellenfelük még nem volt a selejtezősorozatban, főleg a Dinamo támadójátéka erős, de a foci nem csak a támadásról szól. Elárulta: mindenképp változtat a stratégián a horvátországi meccshez képest.

Az ukrán szakember természetesen kapott kérdést Davide Lanzafame távozásáról is.

„Ez egy normális helyzet, a játékosok néha jönnek, néha mennek, de most abszolút a holnapi meccsre koncentrálunk.”

A szurkolók is szóba kerültek, hiszen telt ház lesz a Groupama Arénában.

„Ők nagyon fontosak, hiszen értük játszunk. Egy telt házas meccsen igazi érzelmek szabadulnak fel, sokkal jobbak ki tudnak teljesedni a futballisták. A Fradi szurkolói a legjobbak Magyarországon, ezt láthattuk Zágrábban is, tisztelet nekik.”

A horvát újságírók arra is kíváncsiak voltak, a zöld-fehérek miért halasztották el az első két bajnokijukat az NB I-es szezonból.

„Tudnánk két meccset is játszani hetente, de a szövetség erre lehetőséget ad, ezért élünk vele. Szeretnénk bejutni a csoportkörbe, ehhez adunk meg a játékosoknak mindent, ha éppen pihenésre van szükségük, akkor azt.”

Tokmac Nguent arra kérte a Nemzeti Sport munkatársa, hogy árulja el: milyen edző Szerhij Rebrov?

„Az egyik legjobb, akivel eddig dolgoztam. Sokat vár el tőlem, a védekezésből is ki kell vennem a részem, ezen leszek a holnapi mérkőzés során.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
Budapest, Groupama Aréna

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros 1–1
(1–0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14 283néző. Vezette: Raczkowski (lengyel)
Gólszerző: Olmo (7.), ill. Sigér (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik