MTI 2018.08.14 23:30 Frissítve: 2018.08.15 00:37

BL: „Ez nemcsak nekünk nagy dolog, hanem az egész magyar labdarúgásnak”

Marko Nikolics boldog és elégedett – okkal, hiszen csapata, a Mol Vidi FC bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörébe. Így értékelt a Malmö elleni gól nélküli döntetlen után a magyar csapat vezetőedzője.


 

Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján kiemelte: az egész magyar labdarúgásnak nagy dolog ez a továbbjutás. A szakvezető szerint nincs vége az álomnak, a fehérvári csapat szeretne bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Kiemelte: nyilvánvalóan az AEK Athén a következő párharc esélyese, de az előző két ellenféllel sem volt ez másképp, mégis a Vidi jutott tovább. Most is harcolni fognak a jó eredményért – tette hozzá.

„Már biztos, hogy ebben a szezonban legalább 14 európai kupameccset játszik a Vidi, a tavalyi nyolccal együtt ez már 22, amire lehet építeni” – mondta Marko Nikolics. Hozzátette: a megnövekedett terhelés miatt az augusztus végi határidőig három-négy új igazolást terveznek, külföldi és magyar futballistákat is. Vannak, akik eddig még nem találtak klubot vagy eddig nem szerettek volna Magyarországon játszani, ám a főtáblás európai kupaszereplés vonzóbbá tette a csapatát – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Nikolics elmondta: Lazovics kihagyott büntetőjénél szerencséjük volt, hogy a háló javítása miatti rövid szünetben a kispadnál, Juhász Roland csapatkapitánnyal közösen rendezhették a sorokat, és egy küzdős csapat folytatta a mérkőzést.

A svéd gárda német vezetőedzője, Uwe Rösler a meccs utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: büszke játékosaira, büszke a hozzáállásukra, úgy érezte, volt két-három momentum, amikor gólt szerezhettek volna. Hangsúlyozta, úgy estek ki a BL-selejtezőből, hogy nem szenvedtek vereséget egyik találkozón sem, de nem tudták ma és a múlt heti svédországi összecsapáson sem megtenni a továbbjutáshoz hiányzó kis lépést. Hozzátette: azzal, hogy az Európa-ligában folytathatják, kaptak egy új lehetőséget.
 

Marko Nikolics vágatlan sajtótájékoztatója:

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
MOL VIDI FC–Malmö FF (svéd) 0–0
Továbbjutott:
a Mol Vidi FC, 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

A Vidi következő ellenfele az AEK Athén lesz. Ha sikerrel veszi a párharcot Marko Nikolics együttese, bejut a Bajnokok Ligájába, ha nem, úgy az Európa-liga csoportkörében folytathatja majd.

2019.06.19 11:04:03

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Ludogorec elleni kiesés esetén az Európa-ligában izlandi vagy szlovén ellenfelet kapnak a zöld-fehérek.

2019.06.18 21:52:04

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Előbb vagy utóbb át kell tudni lépni a Ludogorec szintű csapatokon is.

2019.06.18 21:37:26

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.06.18 16:05:27

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Vidi már bizonyította, a Ludogorec nem verhetetlen, de ettől függetlenül roppant erős, rutinos európai kupacsapat.

2019.06.18 12:40:57

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A magyar bajnok otthon kezdi a bolgár csapat elleni párharcot.